Mahkeme kararının ardından Bilgi'nin huzurevinde kaldığını belirleyen polisler, yaşlı adamı sırtlarında taşıyarak işlemler için emniyete getirildi. İşlemlerin tamamlanmasıyla Bilgi, cezaevine konuldu.


Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, yaklaşık 2 sene önce 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında Yıldırım ilçesindeki bir iş yerine korsan CD operasyonu düzenledi. İş yerinde 3 bin adet korsan CD ele geçirildi. Yapılan incelemede iş yerinin, çocukları tarafından işletilmesine rağmen baba Selahattin Bilgi adına kayıtlı olduğu belirlendi. Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesi, 66 yaşındaki Bilgi'yi 11 ay hapis cezasına denk gelen 7 bin 600 TL para cezasına çarptırdı.

Yaşlı adamın, korsan CD ile yakalanan oğulları cezayı ödemedi. Mahkeme kararının kesinleşmesiyle yaşlı adam hakkında arama kararı çıkartıldı. Üç çocuk babası Bilgi'nin Bursa Başbakanlık Ali Osman Sönmez Huzurevi'nde kaldığını belirleyen ekipler, yaşlı adamı gözaltına almak için huzurevine gitti. Polisler, ancak tekerlekli sandalye ile gezebilen yaşlı adamı sırtta taşıyarak polis aracına koydu.

İşlemlerin tamamlanması için Bursa Emniyet Müdürlüğü Acemler Hizmet Binası'na getirilen şahıs, yine polis sırtında emniyet binasına sokuldu. İşlemlerin tamamlanmasıyla 66 yaşındaki Bilgi, polisin sırtına binerek yeniden polis aracına konuldu. Gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında, "Ben canımla uğraşıyorum, siz de ekmeğinizin peşindesiniz. Ben canımın derdine düşmüşüm." dedi. Sevk edildiği adliyede tutuklanan Bilgi, Bursa E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na konuldu.

Oğullarının parayı ödemediği için cezaevine konulan yaşlı adamın hastalığından dolayı tahliye edilmesi için gerekli girişimlerin başlatıldığı öğrenildi.