IŞİD'in Kobani'ye saldırıları gerekçe gösterilerek başlatılan izinsiz gösterilerde kurban eti dağıtırken PKKsempatizanlarınca katledilen Yasin Börü'nün (16) babası Fikri Börü, barış çağrısı yaptı. Yeni Şafak'a konuşan baba Börü, son günlerde yaşanan terör olaylarında kimsenin canının yanmasını istemediğini vurgulayarak “Bizim canımız yandı. Kimsenin canı yanmasın" dedi.


BARIŞ İSTİYORUZ

Şu anda bölgeyi karıştıranlara karşı olduğunu söyleyen Börü, "Biz barış istiyoruz. Kurban bayramını herkesin bayram olarak kutlamasını istiyoruz” diye konuştu. Oğlunun arkadaşlarıyla birlikte kurban eti dağıtırken katledildiğini hatırlatan Fikri Börü, “Yasin'in arkadaşları yarım kalan etleri bu bayram dağıtacak” diye konuştu.

ACIMIZ İLK GÜN GİBİ

İhtiyaç sahiplerine Yasin'in anısına kurban eti dağıtılacağını ifade eden Börü, “Gönüllü olan yüzlerce genç var. Oğlumun dağıtamadığı kurban etlerini dağıtacaklar. Tek Diyarbakır'da değil tüm Türkiye'de dağıtacaklar. Oğlumun katledilmesinin üzerinden bir yıl geçti. Acımız ilk gün gibi içimizde. 6-8 Ekim günü yaklaştıkça acımız daha da katlanıyor. Onların haklarını Allah bırakmaz” ifadelerini kullandı.

ESNAF KAN AĞLIYOR

Oğlunun vahşice öldürülmesinde çok büyük acı yaşadıklarını ifade eden Börü, kimsenin canının yanmasını istemediklerini ve çözümden yana olduğunu belirtti. Son günlerde yaşanan terör olaylarında bölge esnafının kan ağladığının altını çizen Börü, “Bu saldırılardan dolayı esnaf hep mağdur oluyor. Yaşanan bu olayların bir barış ile sona ermesini istiyoruz. Tüm esnaf kan ağlıyor. Senede bir bayram var onu da teröristler bırakmıyor” dedi.

YÜZLERCE GENÇ GÖNÜLLÜ OLDU

Kurban eti dağıtırken geçtiğimiz yıl PKK sempatizanlarınca katledilen Yasin Börü'nün anısını yaşatmak için yüzlerce genç gönüllü oldu. Türkiye'nin dört bir yanındaki gençler, Yasin Börü'nün dağıtamadığı kurban etini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracak..