Vatandaşlar, polisin yasağın kalktığına ve bir daha ilan edilmeyeceğine ilişkin anonslarıyla uyarılarına rağmen evlerine koşarak, yanlarına aldıkları eşyalarıyla ilçeyi terk etti.

Sokağa çıkma yasağının 64'üncü gününün sürdüğü Sur ilçesinde, dün gece yasak kapsamına alınan 4 mahalle ile 27 Aralık'ta yasak kapsamına alınan 5 mahallede operasyonlar tamamlandı. 9 mahallede bugün saat 10.00'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Yasağın kaldırıldığını duyan vatandaşlar, evlerine koştu. Yanlarına eşyalarını alan vatandaşlar, ilçeyi terk etti. Bazı vatandaşların eşyalarını kamyonetlere yükledi, bazıları ise sırtlayarak ilçeden çıkardı. Vatandaşların bu durumu ilçede izdihama neden oldu. Aynı ayna binlerce insanın eşyalarıyla birlikte ilçeden çıkmaya çalışması dramatik bir tabloyu da gözler önüne serdi.

POLİSİN UYARILARI DA İŞE YARAMADI

İlçenin giriş noktalarında konuşlandırılan polis ekipleri ise vatandaşlara hem yasağın kalktığı ve ilçeyi terk etmemeleri yönünde anons yaptı, hem de birebir uyarılarda bulundu. Uyarılar üzerine az sayıda vatandaş evlerine döndü. Ancak yaşanan çatışmalar tedirginlikleri gözlerine yansıyan vatandaşlar, uyarı ve anonslara aldırış etmedi. Bazı vatandaşlar da ilçeyi terk eden vatandaşlara geri dönmeleri yönünde uyarılarda bulundu.

EV VE İŞ YERLERİ ZARAR GÖRDÜ

Öte yandan, binlerce insanın göç ettiği ilçenin 9 mahallesinde yaşanan çatışmalarda bazı ev ve iş yerleri de zarar gördü. Bir muhtarlık binasının yerle bir olduğu ilçede, patlamalar yüzünden bazı ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.

İş yeri tamamen enkaza dönen Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Muhsin Sanay, 20 yıllık muhtarlık bürosunda hiçbir şeyin kalmadığını belirterek, "İçerisinde eşyalar vardı. Hiçbir şey kalmamış. Her şey havaya uçmuş. Bomba mı patlatmışlar ne patlatmışlar bilmiyorum. Ne vatandaşların evrakları var, he mührüm var, ne de yazışmalar var. Hiçbir şey yok. Hiçbir şey kalmamış. Bilgisayardan projektör makinesine kadar her şey gitmiş" dedi.