5 saat süren kritik Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve komutanlar Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. Saat 19.18 itibarıyla Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı YAŞ kararlarının onayı için Beştepe'ye gitti.

YAŞ 5 SAAT SÜRDÜ

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Toplantı, yaklaşık 5 saat sürdü.

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen YAŞ toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçecek. Külliyede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek Yıldırım, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YAŞ üyeleri için vereceği yemeğe katılacak.

İLK KEZ ÇANKAYA'DA TOPLANILDI

Yüksek Askeri Şura toplantısı darbe girişiminin ardından ilk defa Genelkurmay Başkanlığı Karargahı yerine Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Geçmiş yıllarda karargahtaki "Çakmak Salonu"nda yapılan "çok gizli" nitelikli toplantı, Çankaya Köşkü'ndeki "Çankaya Salonu"nda gerçekleştirildi.

Başbakan Yıldırım başkanlığındaki toplantıda Fikri Işık, Milli Savunma Bakanı olarak ilk defa yer aldı.

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele de katıldı.