Bu durum, ABD bayrağının dünkü bombalı terör saldırısı nedeniyle yarıya indirildiği algısına neden oldu. Ancak bayrağın hayatını kaybeden ABD Yüksek Mahkeme Yargıcı Antonin Scalia için tutulan yas çerçevesinde bir süredir yarıya indirilmiş olduğu anlaşıldı.

Merasim sokakta dün askeri servis araçlarına düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının ardından ABD yönetiminden Türkiye'ye teröre karşı dayanışma mesajları verildi. ABD Büyükelçiliği'ndeki bayrağın da yarıya indirilmiş olduğunu görenler, bu durumu terör saldırısına verilen tepkiye bağladı. Ancak ABD Büyükelçiliği'ndeki bayrağın ABD'deki resmi yas çerçevesinde daha önce yarıya indirilmiş olduğu anlaşıldı. ABD Yüksek Mahkeme (Supreme Court) Yargıcı Antonin Scalia hayatını kaybetmişti. ABD'de Yüksem Mahkeme'nin 9 yargıcı bulunuyor. Eğer emeklilik istemezlerse ömürlerinin sonuna kadar görevde kalıyorlar. Yüksek yargıçların ABD'nin siyasi hayatında önemli etkileri bulunuyor.

ABD Başkanı Barack Obama, Scalia'nın vefatının ardından Beyaz Saray, kamu binaları, askeri temsilcilikler ve bütün dünyadaki ABD Büyükelçiliklerinde bayrakların yarıya indirilmesi için emir yayınlamıştı.