Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 23. Dünya Enerji Kongresi için İstanbul'a geldi. Putin'in uçağı Atatürk Havalimanı'na indi. Uçak krizinden sonra Putin ilk kez Türkiye'ye geldi. Putin, 23. Dünya Enerji Kongresi açılış oturumunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek
SON İKİ AYDA ÜÇÜNCÜ GÖRÜŞME
Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesiyle birlikte temas trafiğine hız veren Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 60 günde iki kez yüz yüze, dört defa da telefonda görüştü. Liderler görüşmelerinde, Türkiye-Rusya ilişkilerini tüm boyutlarıyla detaylı bir şekilde ele alırken, Suriye başta olmak üzere bölgesel konuları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Putin'le yapacağı görüşme, iki ülke ilişkilerinde olduğu kadar, bölge açısından da büyük önem taşıyor. Zira Erdoğan ve Putin, yoğun temas trafiğinde Suriye ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulundu. Suriye ve bölgesel konularda iki lider arasındaki doğrudan diyaloğun İstanbul'da da devam etmesi bekleniyor.
Görüşmede öne çıkması beklenen konular arasında, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler, Rusya'nın tek taraflı uyguladığı vize ve kısıtlamalar, Türk Akımı doğalgaz boru hattı gibi konular yer alıyor.
UÇAK KRİZİNDEN SONRA İLK KEZ TÜRKİYE'YE GELİYOR
Ayrıca Türkiye-Rusya ilişkilerinde başlatılan normalleşme sürecine ivme kazandırması ve işbirliğinin daha da geliştirilmesine katkı sağlaması beklenen bu ziyaret, Putin'in uçak krizinden sonra Türkiye'ye ilk kez gelmesi nedeniyle ayrı bir öneme sahip.  
ENERJİ KONGRESİ ÖNCESİ İSTANBUL'DA YOĞUN GÜVENLİK
Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı 23. Dünya Enerji Kongresi nedeniyle kongrenin yapılacağı vadide geniş güvenlik önlemleri alındı. Araçların ve yayaların didik didik arandığı bölgede polis kuş uçurtmadı.
Dünya Enerji Konseyi’nin organize ettiği ve Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı 23. Dünya Enerji Kongresi’nde bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de katılacağı zirve öncesi İstanbul polisi kongre vadisinde geniş güvenlik önlemi aldı. Güvenlik önlemleri genişletilirken, bazı yollar ise trafiğe kapatıldı. Kongre vadisinin çevresi polis bariyerleri ile kapatıldı. Araçların ve yayaların didik didik arandığı bölgede polis kuş uçurtmadı. Önlemler kapsamında, Kadırgalar Caddesi, Bayıldım Caddesi ve Taşkışla Caddesi trafiğe kapatılırken, kongrenin yapıldığı Harbiye Caddesi ise trafiğe açık tutuldu.
Vladimir Putin Türkiye'ye geldi