15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı’na Kara Harp Okulu’ndan tam teçhizatlı silahlı askeri öğrencilerin VIP helikopter pilotu Yüzbaşı Zafer Dolu tarafından getirildiği öğrenildi. Darbe girişimi sonrasında tutuklanan Dolu, daha evvel Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanına VIP pilotlu yaptığını belirterek ifadesinde şunları kaydetti: “Nöbetçiydim, Binbaşı Rıza Akıncı, Genelkurmay Başkanımızın helikopteri derhal Akıncı’ya götürmemizin emredildiğini söyledi. Hemen Akıncı’ya gittik. Orada 9-10 helikopter daha vardı. Uğur Kapan Albayım hepimizi topladı, motorların susturulmasını istedi, telefonlarımızı sessize aldırdı. ‘Sadece benim telefonum açık kalacak. Bu dakikadan itibaren görev komutanı benim’ dedi.

Biraz sonra Albay Halil Gül geldi. Genelkurmay Başkanımızı ve Genelkurmay İkinci Başkanını Akıncı’ya getirdiğini söyledi. 3 helikopterle uçuş yapıp Kara Harp Okuluna indik. Buradan 15’erli öğrenci gruplarını alıp havalandık. Genelkurmay Başkanlığına 2 kez böylece askeri öğrenci getirdik. Havadayken Genelkurmay Başkanlığına bir saldırı olduğunu, bu yüzden destek kuvvet gönderildiğini düşündüm.
Ancak ikinci uçuşta etrafıma baktığımda bayrak sallayan bir sürü kalabalık ve halkı gördüğümde bir anormallik olduğunu hissettim. Tekrar uçtuğumuzda helikopterde bir anormallik var feci bir kazaya sebep olabilir, bahanesiyle Güvercinlik’e gittim. Odama gittim. Elim ayağım boşaldı. Şokumu atlatayım biraz dinleneyim derken. Bir bomba patladı. Ve elektrikler kesildi. Binaya da atabilirler korkusuyla helikoptere koşup girdim. Rıza binbaşı da oradaydı. Ardından yerden ateş gelmeye başladı. Akıncı’ya uçtuk. İner inmez ormanlık bölgeden hızlıca kaçtım. Ardından teslim olup her şeyi anlattım. Benim bunlarla kesinlikle alakam yok. Ben vatansever bir subayım.”      
  VIP PİLOT FETÖ’cü çıktı