Diyarbakır Valiliği, merkez Sur İlçesi'ne bağlı Dürümlü Mezrası'nda dün gece PKK'lı teröristlerin eylem için patlayıcı yüklediği kamyonun infilak etmesi olayıyla ilgili ikinci bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz merkez Sur İlçesi Dürümlü Mezrası'nda 12.05.2016 Perşembe günü saat 22.30 sıralarında şiddetli bir patlama olayı meydana gelmiştir.

KÖYLÜLER TAKİBE ALDI, KAÇAMAYACAKLARINI ANLAYINCA PATLATTILAR

Bölücü terör örgütü mensuplarınca hazırlanmış patlayıcı madde yüklü damperli bir kamyonun Tanışık Mahallesi'nden geçmesi esnasında, kamyonu kullanan ve bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen şahıslarla, vatanını ve milletini seven köylü vatandaşlarımız arasında yaşanan tartışması sonucu kaçmaya başlayan kamyonun köylü vatandaşlar tarafından takip edildiği, Dürümlü mezrası mevkiinde kaçamayacağını anlayan kamyondaki örgüt mensuplarının patlayıcı yüklü kamyonu patlattığı değerlendirilmektedir.

Olay yerinde yapılan ilk incelemede; patlayıcı yüklü kamyonun Bingöl ili Genç İlçesi Döşekkaya köyü bölgesinde yol çalışması yapan bir firmaya ait olduğu ve 09 Mayıs 2016 tarihinde gasp edildiği tespit edilmiştir.

Meydana gelen patlama sonucunda kamyonu takip eden araçlarda bulunan köylü vatandaşlarımızdan 4 kişi yaşamını kaybetmiş 23 kişi de yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlar ildeki hastanelere kaldırılmış ve tedavilerine başlanmıştır. Yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Söz konusu patlamada yaşamını kaybeden vatandaşlarımızdan kimliği tespit edilen 3 kişi 13.05.2016 Cuma günü defnedilmiştir.

12 VATANDAŞ ARANIYOR

Kayıp olarak görünen 12 vatandaşımızın kimlik tespitleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Yaşanan patlama olayıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."