Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ile birlikte, Bayrampaşa’da polise düzenlenen silahlı ve el bombalı saldırının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Vali Şahin, operasyonun sona ermesiyle basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Vali Şahin, operasyon sonucu 2 kadın teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, “09.45 gibi Çevik Kuvvet Şube Müdürülüğü'nün girişine 2 kadın terörist tarafından saldırı düzenlendi. Devam eden operasyonlar neticesinde 2 kadın terörist operasyonda etkisiz hale getirdi. Konuyla ilgili arkadaşlarımız hem kimliklendirme hem de hangi örgüte ait oldukları konusunda incelemelerini devam ettiriyorlar. Etkisiz hale getirildiler. Başka kimseler var mıydı, onlara destek verenler, bunlar detaylı incelemelerle belli olacak. Bizim tespitlerimize göre etkisiz hale getirilen 2 kişi” dedi.
Şahin, 2 polisin olayda hafif şekilde yaralandığını belirterek, “Otobüsteki polisin cam kırığından dolayı kolunda sıyrık var. Bir tane de operasyon sırasına bacağından hafif yaralanan polisimiz var” diye konuştu.