Eylül ayında kaçırılan geçici köy korucusu Nihat Çaprak (38) dün vahşi şekilde infaz edilmiş halde bulunmuştu. Direğe bağlanıp kurşunlanan Çaprak'ın ölümünü PKK üstlendi. PKK kendi web sitesinden açıklama yaptı.
Açıklamada, "24 mart 2014 tarihinde Leyla Altan komutasındaki 15 kadın yoldaşımızın şehadetine neden olan Nihat Çabap isimli korucu, bu olaydan sonra da gerilla güçlerimize darbele amaçlı tuzak kurma gibi faaliyetlerini sürdürmüş ve bundan dolayı güçlerimiz tarafından 26 Ekim günü Tatvan-Hizan karayolu üzerinde cezalandırılmıştır" denildi.

GENELKURMAY ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Genelkurmay Başkanlığı da bu sabah infaza çok sert tepki göstermişti. Açıklamada,  "İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş, caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm köy korucularımıza sabırlar diliyoruz" ifadelerine yer verilmişti.
 
Açıklamada, teröristlerce 12 Eylül 2014'te kaçırılan köy korucusu Nihat Çaprak'ın Bitlis'te merkeze bağlı Geçitbaşı köyü sınırlarında bir elektrik direğine bağlandıktan sonra baş ve vücudunun değişik bölgelerine ateş edilerek şehit edildiği belirtildi.  
 
"İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş, caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm köy korucularımıza sabırlar diliyoruz" ifadesi yer aldı.