Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gece saatlerinde karaya oturan gemi için kurtarma çalışması henüz başlatılamadı. Geminin durumunu inceleyen acente yetkililerinin, denizin aşırı dalgalı olması sebebiyle kurtarma çalışması için bekleyecekleri öğrenildi.
Ereğli'de çıkan fırtına sonrası dalgaların kıyıya sürüklediği Tanzanya bayraklı 2319 groston ve 3468 detveyt olan 1979 yılı yapımı 'CROATIA ZANZIBAR' isimli kuru yük gemisi için kurtarma çalışması başlatılamadı. Gece saatlerinde karaya oturan 120 metre uzunluğundaki geminin ERDEMİR' e malzeme boşalttığı ve Romanya'ya gitmek üzere liman içinde kaldığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde gemiyi incelemeye gelen acente yetkililerinin, aşırı dalga sebebiyle gemiyi kurtarma çalışmalarına başlayamayacakları öğrenildi. Sahil güvenlik ekiplerinin denizdeki dalga nedeniyle ekip çıkaramadığı belirtildi. Dalgaların adeta dövdüğü gemi kıyı şeridinde bulunan kayalara ve betonlara çarpmaya devam etti. Gemi mürettebatı ise güvertede yapılacak olan kurtarma çalışmasını bekliyor.