Yıldız Tilbe, "Ragga Oktay" olarak tanınan Oktay Yurtalan, oyuncu Levent Can ve ses sanatçısı Emrah İpek'in yeğeni Yaşar İpek'in de aralarında bulunduğu ünlüler hakkında yürütülen uyuşturucu çetesi soruşturması tamamlandı.

Sabah gazetesinden Dilek Yaman'ın haberine göre; Ünlülere de kokain ve esrar servisi yapan bir uyuşturucu çetesine yönelik çalışma başlatan İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü, teknik ve fiziki takipler neticesinde 3 ünlü isme ulaştı.

26 Ağustos sabahı çete üyelerinin evlerine baskın düzenleyen polis, şüphelileri satışa hazır uyuşturucuyla gözaltına aldı. Operasyonun ikinci ayağı ise çeteden uyuşturucu aldıkları öne sürülen isimlere yönelik gerçekleştirildi.

uyuşturucu

ŞİFRELİ KONUŞMALARLA UYUŞTURUCU TEMİN EDİLİYOR

Şifreli telefon konuşmalarıyla çeteden uyuşturucu temin ettikleri iddia edilen Oktay Yurtalan, Levent Can ve şarkıcı Emrah İpek'in yeğeni Yaşar İpek gözaltına alındı. Çete ile irtibatı tespit edilen Yıldız Tilbe'nin ise ifadesine başvuruldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Yurtalan, Can ve İpek, suçlamaları kabul etmedi. Çete üyeleriyle yaptıkları telefon görüşmeleri önlerine konulunca susma haklarını kullanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında sorguları yapılan 5 kişi çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Savcılığın yaptığı tespitlere göre; uyuşturucu çetesinin liderliğini Ramazan Naz, Yıldırım Demir ve Olcay Turan örgüt liderliğini yapıyor. Çete bünyesinde 13 satıcı-torbacı bulunuyor. Örgüt liderleri torbacılara madde temin ediyor, onlar da kullanıcılara aktarıyor. Telefon görüşmelerinde uyuşturucu madde kodlanarak isteniyor.

YILDIZ TİLBE DE İÇİCİYİM DEDİ KURTULDU

Yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Yıldız Tilbe, Oktay Yurtalan, Levent Can ve Yaşar İpek'in de aralarında bulunduğu 7 kişinin sadece kullanıcı oldukları ve birbirlerine uyuşturucu verdikleri belirlendi. Tilbe'nin sadece kullanıcı olduğu ve maddeyi Yaşar İpek'ten temin ettiği söylendi. Bu kişiler hakkındaki iddialar çete kapsamındaki dosyadan çıkarılarak"kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde kabul etmek veya bulundurmak" kapsamında farklı dosya oluşturuldu.

13 KİŞİYE DAVA

Diğer 13 şüpheli hakkında ise "örgüt faaliyeti kapsamında uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçu iddiasıyla dava açıldı.