Eski Bordo Bereli, güvenlik ve strateji uzmanı Mete Yarar, Doğu ve Güneydoğu'da aylardır süren terör operasyonlarıyla ilgili olarak PKK'nın elindeki silahlardan, kullandığı yönteme kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Mete Yarar, PKK'lı teröristlerin hendeklerin etrafına nasıl bir sistem dahilinde yerleştiklerini de anlattı.


PKK'nın elinde M16'ların (ABD yapımı savaş tüfeği) sayısının anormal şekilde arttığını belirten Yarar, Türkiye'nin, sadece PKK ile değil, yurtdışından  getirilen yabancı lejyonerlerle de savaştığını söyledi.

PKK'NIN HENDEK SİSTEMİ

PKK'lı teröristlerin hendeklerin etrafına nasıl konuşlandıklarına dair bilgi veren Mete Yarar,"Her barikatın etrafında bir sistem var. Her barikatın etrafında, hem girişinde hem de çevresinde, en az 4 veya 5 tane bomba düzeneği var. Bunu yakın mesafeden koruyan kaleşli PKK'lı teröristler var. Biraz daha gerisinde de, roket mevzileri ve keşkin nişancı mevzileri var"dedi.

"TÜRKİYE YABANCI LEJYONERLERLE SAVAŞIYOR"

Operasyon bölgesinde gözaltına alınan kişiler arasında yabancı uyruklu kişilerin arttığını söyleyen Mete Yarar, "Türkiye, Güneydoğu'da yalnızca PKK terör örgütüyle değil, aynı zamanda yabancı lejyonerlerle de savaşıyor" dedi.

PKK'NIN M16 SIRRI

Operasyonlarda ele geçirilen mühimmatlarla ilgili de bilgi veren Yarar, "Operasyonlarda ele geçirilen silahlar arasında Rus yapımı, Alman yapımı, Amerikan yapımı silahlar var. M16 sayısı anormal şekilde artmış durumda şuanda." dedi.