Yargıtay ceza ve hukuk dairelerinin iş bölümüne ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. En dikkat çeken iş bölüm değişikliği ise Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne ilişkin oldu.

Bu dairenin baktığı  örgüt, insanlığa karşı suçlar, soykırım, Cumhurbaşkanı'na hakaret, Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama, anayasayı ihlal, hükümete karşı suç, hükümete karşı silahlı isyan, siyasal veya askeri casusluk, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri açıklama, gizli kalması gereken bilgileri açıklama, ses ve görüntülerin kayda alınması, Atatürk aleyhine işlenen suçlar, toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkındaki yasaya aykırılık, seçim kanununa aykırılık, devlet güvenliğiyle ilgili bilgileri elinde bulundurma, casusluk ve Terörle Mücadele Yasası kapsamındaki suçlar gibi dosyalara artık Yargıtay16. Ceza Dairesi tarafından bakılması kararlaştırıldı.

USULSÜZ ÖLÜ GÖMÜLMESİNE BAKACAK

Yapılan değişiklikle  9. Ceza Dairesi bundan sonra zehirli madde katma, bozulmuş ilaç ticareti, uyuşturucu, bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma, usulsüz ölü gömülmesi suçlarına ilişkin dosyaların temyiz incelemesini yapacak.

HANGİ DAVALARA BAKMIŞTI?

Yargıtay 9. Ceza Dairesi iş bölümü değişikliğinden baktığı bazı ünlü davalar şöyle: 
Hrant Dink davası 
Balyoz davası 
Hanefi Avcı davası 
Askeri Casusluk davası
Örgüt üyeliği ile suçlanan çok sayıda öğrencinin davası

Ünlü Daire artık bu dosyaları inceleyecek