Ünlü CEO Cahit Paksoy FETÖ'den Gözaltına Alındı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) soruşturması kapsamında 51 şirkete düzenlenen operasyonda 84 kişi gözaltına alındı. 4 ay önce İhlas Holding'in CEO olan Cahit Paksoy da gözaltına alınan isimlerden...
Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'un yönettiği, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyonda İhlas Holding'in CEO'su Cahit Paksoy ile İsmail Aksoy da gözaltına alındı.
CAHİT PAKSOY KİMDİR?
İTÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olan Cahit Paksoy, 1989 yılında İsveç'in Malmö Şehrinde Teknik Yöneticilik master programını tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme İktisadı Enstitüsü Bölümü'nde doktora yaptı. İş yaşamına 1981 yılında Deniz Nakliyatı T.A.Ş.'de mühendis olarak başladı. 1993-1995 yılları arasında Marmara Inc. şirketinde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi. Aynı yıllarda yine Deniz Nakliyatı T.A.Ş.'deAmerika Kıtası Ülke Temsilciliği yapan Cahit Paksoy, 1996 yılında Turktel Grup Şirketleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 2002-2004 yılları arasında AYCELL'de ve Türk Telekom'da, 2004-2006 arasında ise AVEA'da CEO olarak görev yaptı. 2006-2013 yılları arasındaki döneminde Yıldız Holding'de Ambalaj ve Bilişim Grubu Başkanlığı görevini üstlendi. 2013-2016 yıllarında pek çok yerli ve yabancı şirket için yönetim, strateji ve pazarlama gibi alanlarda üst düzey danışmanlık yapan ve aynı zamanda TÜSİAD Üyesi olan Cahit Paksoy, Nisan 2016 itibariyle İhlas Holding CEO'su ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.
İHLAS HOLDİNG'DEN KAP'A AÇIKLAMA
Bugün bir kısım medyada, Sn. Cahit Paksoy'un gözaltına alındığı haberleri verilirken, şirketimizin ismi de yersiz olarak haberlerde yer almıştır. Sn. Cahit Paksoy, şirketimiz ile ilgili bir nedenden dolayı gözaltına alınmış değildir. Kaldı ki, Sn. Cahit Paksoy Şirketimizde 18.04.2016 tarihinde çalışmaya başlamıştır ve haberdeki iddiada bu dönemi kapsamamaktadır. Kendisinin avukatından şifahen aldığımız beyana göre, 2013 yılında, 5 aylık bir süre, gözaltı işlemi yapılan şirkette yönetici olarak bulunmasından dolayı, bilgisine müracaat için davet edilmiştir. Bunun dışında bir durum söz konusu değildir.

Şirketimizin, FETÖ terör örgütüne karşı duruşu, bütün kamuoyunun malumudur. Şirketimiz ve faaliyetleri ile hiçbir ilgisi bulunmayan şirket ve bir çalışanımızın eski dönemdeki kısa bir dönem yöneticilik yapmış olmasının, şirketimiz ismi altında haberleştirilmesi de tümü ile gerçek dışıdır. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.