"Türk sporu çamurdan kurtulmalı. Şikecilik,ırkçılık, sokak kabadayılığı normalleştirildi" diyen Aysal "Bir aslanın dişini gördüğünüzde sakın ola size güldüğünü zannetmeyin" ifadesini kullandı.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Konuşmasının başında ekonomik yapının altını çizen Ünal Aysal, son bölümde "Türk sporunun içinde bulunduğu durum" ile ilgili sert açıklamalar yaptı.

"3 TEMMUZ'DAN BERİ ARTAN GALATASARAY DÜŞMANLIĞI..."
Önümüzdeki ay yapmayı planladıkları olağanüstü genel kurulda 3 önemli projeyi onaya sunacaklarını belirten Ünal Aysal, "Bu çok önemli projelerin gerçekleşmesi için gerekli genel kurul onayı kulübümüzün hem ufkunu genişletecek hem de 3 Temmuz 2011'den beri devamlı artan ve hergün biraz daha sertleşen Galatasaray düşmanlığından kulübümüzün daha fazla zarar görmeden direncini artırmasını kolaylaştıracaktır" ifadesini kullandı.

"ŞİKECİLİK, KABADAYILIK NORMALLEŞTİRİLDİ"
Açıklamasının sonuna doğru tonunu biraz daha sertleştiren Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "Türk sporunda şikecilik, ırkçılık, sokak kabadayılığı normalleştirildi"diyerek tepkisini dile getirdi. Aysal "Sporumuz bugün daha önce hiç olmadığı kadar derin bir toplumsal ayrışma ve ötekileştirme kültürünün etkisine girmiş bulunuyor. Birlik-beraberlik içerisinde müreffeh ve güvenli bir ülkenin vatandaşları olarak spor yapma ve yarışma rüyamızı, kendi ellerimizle bir karabasana çevirme yolunda ilerliyoruz. Bu kabul edilemez durumun etkin bir parçası olarak giderek daha kirli, daha yoz ve daha etik dışı bir mecraya doğru savruluyoruz. Bütün ahlaki ve evrensel sportif değerlerin hükümsüz kılındığı, şikeciliğin, ırkçılığın, sokak kabadayılığının normalleştirildiği bu yeni düzende; adaletsizlik, kayırmacılık ve TFF, TBF, TKF vs gibi tarafsız kurumlar şapkasının altında gelişen zorbalık bir orman kanunu haline gelmiş bulunuyor" dedi.

"PASİF KALARAK ROL OYNADIK!"
"Geldiğimiz noktada ortaya çıkan bu tabloda çoğumuz bilmeden ve istemeden az veya çok bir rol oynamış olabiliriz. En azından pasif kalarak, göz yumarak, çekinerek ve hatta sistemin kendisini temizleyeceğine dair inancımıza güvenerek ve reaksiyon göstermekte gecikerek hata yapmış olabiliriz" diye konuşan Ünal Aysal sözlerine şöyle devam etti:

"TÜRK SPORU ÇAMURDAN TEMİZLENMELİ"
"Ama artık bıçak kemiğe dayanmış durumda. Türk sporu bugün üzerine bulaşmış olan çamurdan acil olarak temizlenmek zorunda. Spor kulüplerinin içine, yönetimlerine, medyaya, federasyonlara, hatta en güvendiğimiz bürokratik mekanizmalarına kadar sızmış olan bu fanatizm ve holiganizm kokan pislikten arınmak mecburiyetindeyiz. Ülke sporumuzun, ahlaki değerleri öne çıkaran, adil rekabet koşullarını norm haline getiren, kurumlarına, yargısına, ahlakına güvendiğimiz bir ortama taşınabilmesi için elbirliği ile çalışmak en önemli sorumluluğumuz. Bunun alacağımız puanlardan, şampiyonluklardan çok daha değerli bir çaba olacağından emin olunuz. Yediden yetmişe gönül verdiğimiz kulüplerimize, sporcularımıza , ülkemizin dünya sathında taşıdığı itibara yapacağımız en değerli katkı temiz ve etik bir spor çevresini yeniden inşa etmektir. Metin Oktaylar'ın, Süleyman Sebalar'ın, Lefter Küçükantonyadis'in aşıladığı barış ve kardeşlik ruhunu spor ailesinin kutsal emaneti olarak bir bayrak gibi taşımak, sadece geçmişe değil geleceğe de borcumuzdur."

"ORMAN KANUNLARINA TESLİM OLMAYIZ"
Konuşmasını "Bir aslanın dişlerini gördüğünüzde sakın ola size gülümsediğini zannetmeyin" diyerek bitiren Ünal Aysal "Galatasaray Spor Kulübü olarak Türk sporunun damarlarına çöreklenmiş bu virüsü, bu kirli ve yozlaşmış kabadayı çetesinin sızmış olduğu spor medyasından, spor kulüplerinden, federasyonlardan ve kimi kurumlardan temizleyene kadar mücadele edeceğimize toplum olarak söz vermeliyiz.. Türk sporunun orman kanunlarına teslim olmasına izin veremeyiz. Etik sporun, evrensel ve ahlaki değerlerin peşindeki tüm spor kamuoyunu mücadelemizde takım gözetmeksizin bize katılmaya davet ediyoruz. Ve diyoruz ki 'Bir aslanın dişlerini gördüğünüzde sakın ola size gülümsediğini zannetmeyin'. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum" dedi.