Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre İlçesi'nde polisin düzenlediği operasyonlarda 100 el yapımı bomba ile 700 adet molotof ele geçirildiğini açıkladı.
İpek, "Ciddi tedbirler aldık, Allah'a şükür, çok büyük eylemler planlanmıştı ama ucuz atlattık diyebiliriz. Dün vatandaşların pazar yerini yakıyorlar, bunun ne hak savunucuğu ile ne başka bir şey ile alakası yok" dedi.


"BÜYÜK EYLEMLER PLANLANMIŞTI"
Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre İlçesi'nde son 3 gündür çok ciddi olayların olduğunu belirterek, Demokratikleşme Parketi'nden sonra böyle olayların olmasına anlam veremediğini ve anlamakta güçlük çektiklerini söyledi. İpek, şöyle dedi:

"Ayrıca çözüm süreçi ile hiç bağdaşmayan görüntüler yaşadık. Sizinde bildiğiniz gibi halen Şırnak üzerinden ciddi proglem çıkartmak isteyen bir yapı var. Bu yapının çözülmesini bekliyoruz. Şırnak halkının da, Cizre halkının da gerçekten Türkiye'nin diğer illerinde olduğu gibi, Doğu Anadolu'da olduğu gibi çözüm süreçinin nimetlerinden faydalanmak istiyorlar. Bu anlamda bizlerde bunu bekliyoruz. Ciddi tedbirler aldık, Allah'a şükür, çok büyük eylemler planlanmıştı ama ucuz atlattık diyebiliriz. Dün vatandaşların pazar yerini yakıyorlar, bunun ne hak savunucuğu ile ne başka bir şey ile alakası yok. Herkes istediği gibi şey yapabilecek yani ilk Kürtçe okul Şırnak'ta açılacak bunun açıklamasını yaptık. Anadilde ile eğitim yapılabilecek okul bunun müracaatını yaptık. Bu anlamda Şırnak halkı sağolsun çok destek vermedi ama bazı miritalize edilmiş bazı grupların Şırnak'ın özellikle Cizre İlçesi'ni karıştırdılar. İnşallah bu olaylar tekrar etmez diye düşünüyorum."
Cizre'nin ekonomik olarak ciddi potansiyeli olduğunu belirten Vali İpek, "Cizre tarihi geçmişi çok ciddi bir potansiyeli olan bir yer. Bu anlamda sürekli burada bütün ağırlığını veripte burada olay çıkartmanın işin doğrusu anlam vermekte doğru değil. Çünkü eğer bu olaylar bitse 2 yıl içersinde Cizre, Türkiye'nin ilçe bazında bir araştırma yapılsa hem ekonomik hem sosyal anlamda en ileri ilçelerinden bir tanesi haline gelebilecek bir ilçemiz durumda. Ama ısrarla bunun üzerinde duruluyor. İşin doğrusu Şırnak'ta, Şırnaklıların başlattığı bir insiyatif var. Sivil toplum insiyatıfi Şırnak'ta çok ciddi olarak bunu sivil toplum insiyatifini engelledi. Cizre'de de kaymakamlık sivil toplum örgütleriyle kaymakam bey tarafından yapılıyor. Bizde yapıyoruz görüşmelerimizi inşallah o insiyatif te buradaki sivil toplum insiyatifide bunu engeller, Şırnak halkı ve tüm ilçeleriyle rahat bir nefes alır diye düşünüyorum" dedi.

100 BOMBA, 700 MOLOTOF ELE GEÇTİ
Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre'de eylemleri ikinci gününde polisin operasyonlar düzenlediğini belirterek, "Eylemin ikinci gününde 700 tane molotof kokteyli, 100 civarinda el yapımı bomba ele geçirildi. Ama aynı gecede 400 tane molotof kokteyli atıldı. Yine aynı gece 115 adet el yapımı bomba atıldı Orada polise ve halka ama sonuçta caddeyi kapatmak istediler, yol kesip kimlik sormak istediler, ama başarılı olamadılar. Ama mücadele devam etti ama eylem dün akşam itibari ile kepenk kapatma sona erdi" dedi.