TSK'da jandarma ve askeri istihbaratın bulunduğu Genelkurmay İç Güvenlik Bölümü’nden emekli olan General ve Kemerburgaz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, şu anda Deniz Kuvvetleri ekseninde yürüyen TSK içindeki FETÖ/PDY soruşturmasının kısa süre sonra Kara, Hava ve Jandarma komutanlıklarına da uzanmasını beklediğini söyledi
Örgüt üyesi olduğu iddiasıyla hakkında yakalama çıkarılan isimler arasında iki muvazzaf amiralin olmasına dikkati çeken Erenel, “TSK’da, her rütbe için bekleme bir asker ortalama 30 yılda general olur. Erken terfilerle bu en fazla 25 yıldır. Ona bir de 4 yıllık harp okulu, 4 yıl da askeri liseyi ekleyin. Demek ki ortalama 35 yıl önce TSK’ya girmişler demektir. Bu yönde istihbarat raporları geliyor ve gerekli işlemler yapılıyordu. Ancak ‘Mütedeyyin insanlar hedef alınıyor’ denilerek işlem yapılması engelleniyordu ya da olay yeteri kadar anlatılamıyordu” diye konuştu.
YARBAYLARA DİKKAT
FETÖ/PDY soruşturmasının görevi başındaki amiral ve generallere uzanmasının, soruşturmanın başka üst düzey subaylara da uzanabileceğinin göstergesi olduğunu belirten Erenel, “Atama yapılırken, sicilinin yanı sıra ast ve üstlerinden anketle görüş sorulur. O görüşleri verenler de zan altında kalabilir. Ancak soruşturmanın general ve amiral kadrosundan daha çok TSK’da şu anda yüzbaşı, binbaşı ve yarbay rütbelerindeki subayları kapsayacağını düşünüyorum” dedi.