Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünyaca ünlüU2 müzik grubunun İrlandalı solisti Bonove AmerikaBirleşik Devletleri (ABD) Kongre üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Müzisyen Bono, Türkiye'nin mültecileri ağırlama konusunda dünyada zirvede olan ülke olduğunu belirterek "Bu sizin yaptığınız aslında sıra dışı bir şey, bir nezaket dersi. Açtığınız okullar, tüm dünyaya ders niteliğinde" dedi.

DAVUTOĞLU: ORAYA GİTMENİZLE SESLERİ DAHA ÇOK DUYULACAK

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, U2 grubunun solisti Bono'nun da yer aldığı ABDKongre üyelerinden oluşan heyeti, Çankaya Köşkü'nde ağırladı.Köşk'teki kabule ilişkin görüntüler, Başbakanlık'ın Yotube ve Facebook hesabından da paylaşıldı.Başbakan Davutoğlu, Suriyeli öğrencileri ziyaret etmek üzere Türkiye'ye gelen heyete teşekkür ederek "Kamplarda 300 bin insan mevcut. Geri kalanın çoğunluğu şehirlerde yaşıyor. Öğleden önce Türk öğrencilere, öğleden sonra Suriyeli öğrencilere eğitim veren okullarımız var. 100 binden fazla Suriyeli bebek hastanelerimizde doğdu. Onlar da ailemizin birer üyesi ve inanıyorum sizin oraya gitmenizle sesleri daha çok duyulacaktır. Çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

BONO: SİZİN YAPTIĞINIZ SIRA DIŞI BİR ŞEY, NEZAKET DERSİ

U2 müzik grubunun solisti Bono da Türkiye'nin Suriyeli öğrenciler için açtığı okulların tüm dünyaya ders niteliğinde olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:"Bu sizin yaptığınız aslında sıra dışı bir şey, bir nezaket dersi. Senelerdir süren bu çatışma esnasında, bu ülkenin tüm şehirlerinde, tüm ilçelerinde insanlar ağırlandılar. Onlar komşularına kapılarını açtılar, savaşın getirdiği tüm zorluklara rağmen insanlara kapılarını açtılar. İkinci olarak açtığınız okullar, tüm dünyaya ders niteliğinde. Siz mültecileri ağırlama konusunda, dünyada zirvede olan ülkesiniz. Birçok insan bilmez ama bu listedeki ilk on ülkenin beşi Afrika ülkesi. Yakınlarda Somalisınırındaki 20 senelik kampa gittim. Burada doğanlar var ve bu nüfusla ne yapacaklarını bilmiyorlar. Siz burada Türkiye'de bambaşka bir model uyguluyorsunuz ve sizin bunu nasıl başardığınızı, bu modeli anlamamız lazım. Eminim ki eksiklikler vardır fakat gurur duyulacak çok fazla iş yapılıyor."