Başbakan Erdoğan partisinin Kocaeli mitinginde konuşuyor.

Konuşmasından satırbaşları şöyle;

- Pensilvanya'daki zat, çiftiğinin yanında bir yer satın aldı, oraya da montaj fabrikasını kurdu. Orada montajlar yapılıyor. Çok kabiliyetli yeğenleri varmış.

- Ahlakı olmayan bir hareketin kazanma şansı yoktur. Ahlakı olmayan bir hareket kazansa bile kaybetmiştir. Bunlar, işte bu Pensilvanya, bu Pensilvanya partileri en başta ahlaktan yoksunlar. 


TWITTER'IN ENGELLENMESİ

- "Bu 'tweet'i biz kapatacağız. Malum medya bize saldırıyor. Neymiş, 'özgürlüklere tahammülsüzlükmüş'. Kim olursa olsun dinlemiyorum, dünya karşımıza dikilse ülkemin güvenliğini tehdit eden her saldırıya karşı tedbir almak durumundayım" 

- "Herkes Tayyip Erdoğan gibi düşünmek zorunda değil ama ben de birileri gibi düşünmek zorunda değilim. Şu anda hükümetime verilmiş bir irade vardır. O iradenin gereği neyse biz bunu yaparız. Türkiye'de bir İletişim Başkanlığı vardır Telekomünikasyon, maalesef işgal altında. İşgal altında olan burada her türlü numara yapılıyor"

- Şimdi bu Twitter denilen kuruluş, bu Youtube, bu Facebook; ya bunlar aileleri kökünden sarstılar. Bunlarda montaj var, her yol var. Ben aklıselim sahiplerinin hala nasıl bu Facebook'u, Youtube'yi, Twitter'ı savunduğunu anlayamıyorum. Her tür yalan var buralarda. Kalkıp da yapılmamış şeyleri, yapılmış gibi anlatanlara karşı biz tavır almayacak mıyız? Benim milletime saldıranlara karşı biz tavır almayacak mıyız?

- Twitter'a uyarılar yapılıyordu, mahkeme kararı neticesinde yapılan uyarıya rağmen o hesabı kapatmıyor. Kusura bakmasınlar, neymiş 'Batı'da şöyle derler, böyle derler'. Kim ne derse desin. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bizim göbeğimizi birileri kesmeyecek. Dünyada olanları görüyoruz. Batı, Suriye'de 160 bin kişi öldü sesin çıkıyor mu? Şu anda bu twetlere sahip çıkanlara sesleniyorum; sizin sesiniz çıkıyor mu?

SURİYE UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ

-Bizim sınırlarımızı, hava sahamızı ihlal ettiler. F-16'larımız kalktı ve bu uçağı vurdu. 

-Bundan sonra tokadımız ağır olacak. Silahlı Kuvvetlerimizi, o şerefli pilotlarımızı tebrik ediyorum. Mesele bu.

- Eğer sen benim hava sahamı ihlal edecek olursan, bundan sonra bizim tokadımız ağır olacak. Onun için ben başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere, silahlı kuvvetlerimizi, o şerefli pilotlarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum, Hava Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum. Mesele bu.