Edinilen bilgiye göre, Twitter'e erişime tedbir kararı alınmasına neden olan hesaplarla ilgili ikinci adım atıldı.

Buna göre, "oyyokhirsiza" hesabına Türkiye'den erişim engellendi. Hesaba girildiğinde "@oyyokhirsiza's account has been withheld in Turkey (oyyokhirsiza'nın hesabı Türkiye'de durduruldu)" uyarısıyla karşılaşılıyor ve kullanıcının tüm twetlerinin yerine söz konusu yazı yer alıyor.

Bu hesabın kullanıcı adında ise "withheld account (durdurulmuş hesap)" yazısı bulunuyor.

Ayrıca "ACEMUSAKLARI" hesabında yer alan ve şikayet konusu olan içerikler de kaldırıldı.

Twitter, 22 Mart Cumartesi günü Samsun'da C.K. adlı kadının ismi kullanılarak müstehcen içerikli yazı ve resimlere yer veren sahte hesabı da askıya almıştı.

-Twitter mahkemeye başvurdu

Öte yandan Twitter, yaptığı açıklamada, söz konusu hesapla ilgili olarak ülke gizlilik içeriği aracını kullandıklarını, bunu ilk kez Türkiye'de, bireyin güvenliğinin sağlaması için cumhuriyet savcısının talebine dayalı birkaç twett ile bağlantılı olarak uyguladıklarını belirtti.

Açıklamada, "Bu engelleme sırasında, Türk hükümetine herhangi bir kullanıcının bizim gizlilik sözleşmesinde taahhüt ettiğimiz gibi email veya IP adresleri verilmedi. Erişim yasağıyla ilgili yapılan tüm açıklamalar temelinde, bizim hizmetimizin Türkiye'de engellemesinin hiç bir yasal temeli yoktur" ifadesi kullanıldı.

Twitter, Türkiye'deki erişim kısıtlamasının yasal bir dayanağı olmadığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu.