Tutuklanan Yarbayın Karısı: Eşim Suçsuz, Kanıtım Show TV Kamerası




15 Temmuz gecesi birliğiyle gönderildiği İstanbul Valiliği önünde tutuklanan Yarbay Recep Karaçam'ın karısı, kocasının demokrasi kahramanı olduğunu iddia edip ekledi: Kanıtı, Show TV'nin kameralarında...

Yarbay Recep Karaçam, (43), İstanbul Metris Kışlası'nda 2'inci Motorlu Piyade Tabur Komutanı.

İTİRAZ DİLEKÇESİNE O GÖRÜNTÜLERİ DE KOYDU

15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklandı. Yarbay Karaçam, ordudan ihraç edilenler listesinde yer almasa da halen Silivri Cezaevi'nde.

Eşi, Avukat Esin Karaçam, 'tatbikat' diye gönderildiği İstanbul Valiliği önünde kocasının olayın içyüzünü öğrenip emir-komutayı darbeci albaydan aldığını söylüyor. Tüfeklerindeki şarjörleri boşalttırdıktan sonra askerleri geri çektiğini, böylece olası katliamın önüne geçtiğini iddia ediyor. En önemli kanıt ise eşinin yer aldığı o anları yayınlayan Show TV Ana Haber Bülteni. Av. Karaçam'ın 9'uncu Sulh Ceza Hâkimliği'ne yaptığı tutuklamaya itiraz dilekçesinde bu görüntüler de yer alıyor.

O GECE NELER OLDU

Esin Karaçam, eşi Yarbay Recep Karaçam'ın darbecilere karşı aldığı tutum ve önlediği faciayla demokrasi kahramanı olduğunu söylüyor. Yargılanma sürecinde gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyor. Anlattığına göre 15 Temmuz gecesi gelişmeler şöyle oluyor:

"Yarbay Recep Karaçam, Kurmay Albay Sadık Cebeci'den, o gün yapılması gereken sancak devir teslim töreninin iptal edildiğini, tatbikata gidileceğini öğreniyor. Bu doğrultuda Albay Nizamettin Aydın'ın emrinde saat 21.40 civarında askerlerle İstanbul Valiliği'ne hareket ediyor ve saat 22.10'da varıyor. Bu sırada Esin Karaçam, televizyonda askeri darbe kalkışması haberlerini görünce tedirgin olup eşini arıyor, "Eve dön, karışık şeyler oluyor" diyor. Eşi, "Ne darbesi, biz tatbikattayız" cevabı verdiğinde Esin Karaçam, "Ne tatbikatı, Başbakan açıkladı, darbe oluyor darbe" diyor."

TEZAHÜRATLA AYRILDI

Esin Karaçam, bunun üzerine eşinin şaşırdığını söylüyor. "Hemen dön eve. Yarın da istifanı verirsin. Senin bu kargaşanın içinde olmanı istemiyorum" dediğini, buna karşılık eşinin, "Beni tanıyorsun, kanunsuz ve yanlış bir şeyin içinde olmam" cevabını verdiğini anlatıyor ve şöyle sürdürüyor:

"Polisler ve halk gelmiş. Eşim, emniyet müdürü ile görüşmüş. Albay Nizamettin Aydın'ın emrinden çıkıp birliğin komutasını devralmış. Askerin şarjörlerini boşalttırmış. Polisin açtığı koridordan 'En büyük asker bizim asker' tezahüratlarıyla ayrılmışlar. Bütün bunlar, Show TV'de yayınlanan görüntülerde var. Eşimin ve polis müdürünün dirayeti sayesinde İstanbul'da sadece valilik önünde kimse hayatını kaybetmedi