PKK'ya yönelik operasyonlara karşı çıkıp devleti katil ilan eden bildiride imzası olanlardan Erzurum Atatürk Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden Ramazan Kurt, bu sabah evinden gözaltına alındı. Emniyet'te susma hakkını kullanan Kurt, savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Kurt'a savcılıkta "PKK'yı bir terör örgütü olarak görüyor musunuz?", "Devletin kıyım yaptığını düşünüyor musunuz?" ve "Bugün olsa imza atar mısınız?" soruları yöneltildi.

BARIŞÇIL NİYETLE İMZALADIĞINI SÖYLEDİ

Kurt ifadesinde, "Ben bir felsefeci olarak memleketteki fikir ve düşünce hayatını bir nebze de olsa yükseğe taşımak için eleştirel kimliğimi ön plana çıkarmak zorundayım. Toplumsal meselelerle ilgili barıştan, hukuktan ve evrensel ilkelerden hareketle bir tutum ve tavır takınılması gerektiğini, yegane meşru merci olan devletten beklemek zorundayım. Hiçbir örgütle bağım yok. Bunu sadece barışçıl bir niyetle imzalamış bulunmaktayım" dedi.

İTİRAF ETTİ: BİR KISMINDA AŞIRILIK VAR

Kurt, ifadesinde, 9 Ocak akşamı bir haber sitesinde "Akademisyenler barış istiyor" başlıklı haberi gördüğünü belirterek, "Bu haberi gördükten sonra herhangi bir metni okumaksızın imza mahiyetinde imza attım. Bana şu an okuduğunuz basın açıklaması metnini ise 13 Ocak günü üniversitedeki odamda bulunan bilgisayarımdan okudum. Bu metnin bir kısmının aşırılık içerdiğini, bir kısmında ise eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Aşırılık içerdiğini düşündüğüm hususlar devlete doğrudan bir ithamın bulunmasıdır. Eksiklik olduğunu gördüğüm husus ise örgüte çağrı yapılmamasıdır" ifadesini verdi.