Dün CHP ve MHP ile bir araya gelen ve "hızla hükümet kurulması gerektiği" açıklamasını yapan TÜSİAD bugün de AK Parti ve HDP ile bir araya geldi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜSİAD heyetini kabul etti. Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde, basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü. TÜSİAD heyeti daha sonra HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ve partililerle bir araya geldi.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, 4 parti ile görüştükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"HÜKÜMET KURMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR"

TÜSİAD'ın beklentilerini tüm siyasi partilerle paylaştıklarını söyleyen Symes, "Bunlar hükümetten beklediğimiz, demokratikleşme, kalkınma gibi konuları kendileriyle paylaştık. Büyüme için önemli başlıkları paylaştık. Diyaloğun çok sağlıklı olduğu toplantılardan çıkıyoruz. Biz siyasi parti liderlerimizin büyük bir sağduğuyla hükümet kurmak için çalıştıklarını gördük. Herkes kalıcı bir hükümet için çalışıyor. Bu oldukça önemli. Ciddi bir iradenin olduğunu görüyoruz. Erken seçim çalışmalarının gündemden uzaklaştığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

AK PARTİ İLE BUZLAR ERİDİ

AK Parti görüşmesini değerlendiren Symes, "TÜSİAD'ın hiçbir şekilde bir tercihi yoktur. Tercihimiz güçlü, kalıcı bir hükümet kurulmasıdır. Başbakan'la görüşmede buzlar eridi. Son derece olumlu bir görüşmeydi. Herkes çalışıyor ama hayal de görmeyelim her partinin kendi çizgisi var" dedi.