Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şehit Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in baba evine ilişkin, "İnşallah Valilik, Başbakanlık adına en kısa zamanda bir ev yapacak. Ayrıca ailenin diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak" dedi.
 
Kurtulmuş, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir için Akkuş ilçesinin Salman Mahallesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından aynı mahalledeki baba evini ziyaret etti.
 
Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Özdemir'in şehadetinin herkesi derinden üzdüğünü ve yaraladığını belirterek, "Çok acı bir tablo. Allah sabırlar versin. Bütün ailesine, milletimize başsağlığı diliyoruz. Bu eşkıyaların yaktığı, tutuşturduğu ilk ocak değil bu ama son ocak olmasını temenni ederiz" ifadesini kullandı.
 
Kurtulmuş, teröre karşı verilen mücadelenin ne kadar doğru olduğunun bir kere daha görüldüğüne işaret ederek, en kısa sürede terör faciasının bitirileceğini, teröristlerin hak ettikleri cezayı alacağını, Türkiye'yi bölüp parçalamak isteyen terör yuvalarının dağıtılacağını söyledi. Kurtulmuş, şehit Özdemir'e rahmet diledi.
 
Şehidin baba evi
 
Gazetecilerin, şehit Özdemir'in baba evine ilişkin sorularına, "Vali Bey'e talimatı verdik. Mevcut arsaların yanında bir arsa var. O arsada inşallah Valilik, Başbakanlık adına en kısa zamanda bir ev yapacak. Ayrıca ailenin diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak. Onu geri getirmek mümkün değil ama geride kalan kederli ailesini de mağdur etmeyeceğiz. Onların da her türlü sıkıntılarına yardımcı olacağız" yanıtını verdi.