Türkiye'yi Kızdıracak Kandil İddiası: İran'a Petrol Satacaklar

Türkiye'yi Kızdıracak Kandil İddiası: İran'a Petrol Satacaklar
Haftalık Kürtçe yayın yapan BasGazetesi'nin haberine göre, PKK, Kandil Dağı çevresindeki ham petrolü İran'a satma hazırlığı yapıyor.

ÇIKARDIKLARI PETROLÜ İRAN'A GEÇİRECEKLER

Habere göre, PKK'nın görevlendirdiği özel bir ekip, Kandil Dağı'ndaki petrolü çıkarmak için köylere yol getiriyor. Özel kaynaklara dayandırılan habere göre; PKK Sergele köyündeki petrolü çıkararak, Perdaşale köyü üzerinden Dola Balayan bölgesine oradan da İran'ın Kürt bölgesi sınırından İran'a geçirecek.

YOL YAPIMINA BAŞLADILAR

Petrolün karayolu ile İran'a satılması için PKK'nın bölgede 5 km'lik yol yapımını başlattığı belirtiliyor. Daha önce IKYB Yönetimi Sergele köyündeki petrolü çıkarmak istemiş ancak terör örgütü PKK izin vermemişti.

"BİZE PETROL OLDUĞU SÖYLENMİŞTİ"

Bas gazetesine konuşan Ruwandiz Kaymakamı Kuwistan Ehmed şunları kaydetti: "Werte Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğüm dönemde, ABD'li bir petrol şirketi bize Sergele köyünde petrol olduğunu söylemişti" dedi.

"PKK'NIN ORADA NE YAPTIĞINI BİLMİYORUZ"

Werte Belediye Başkanı Saman Mihemed; PKK'nın, hiç kimsenin kendi kontrolündeki bölgeye girmesine izin vermediğini belirterek, "PKK'nın orada ne yaptığını bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"İRAN'A SATACAKLARI SÖYLENİYOR"

Saman Mihemed şunları dile getirdi: "Bölge halkı, PKK'nın Sergele köyündeki petrolü çıkararak tankerlerle İran'a satacağını söylüyor."

Kürdistan Parlamentosu Doğal Kaynaklar Komisyonu Üyesi ve YNK Parlamenteri Rewas Fayiq ise PKK'nin bu tür bir çalışma içerisinde olduğuna dair bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.