Sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaret içeren bir video yayınlandı. Kısa sürede sosyal medyada yayılan videoya çok sert tepkiler geldi. Vatandaşlar bu videoyu yayınlayan kişinin bir an önce bulunup cezalandırılmasını istedi. Bakan Soylu, videoyu çeken ve hakaret eden kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Kocaeli'de yaşadığı belirtilen Yusuf S.'nin sosyal medyada yayınladığı bir video Türkiye'yi ayağı kaldırdı. Görüntülerde Yusuf S.'nin, Atatürk'ün büstüne sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğu görülüyor.

TEPKİ YAĞDI

Kısa sürede sosyal medyada yayılan videoya çok sert tepkiler geldi. Vatandaşlar bu videoyu yayınlayan kişinin bir an önce bulunup cezalandırılmasını istedi. Twitter'da 'AtayaUzananEliKırarız!' şeklinde açılan hashtag de kısa sürede birinci sıraya yükseldi.

Sosyal medya kullanıcıları Yusuf S.'nin yargı önünde hesap vermesini isterken, Yusuf S.'nin bir görüntüsü daha yayınlandı. Görüntülerde Yusuf S. yaptıklarından dolayı pişman olduğunu söyleyerek, özür diledi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Tepkiler artmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından, "Atatürk'e hakaret edilen videoyu çeken ve hakaret eden" kişilerin gözaltına alındığını duyurdu.

gozalti