Türkiye'nin En Büyük Avukatlık Bürosuna FETÖ Baskını


Türkiye'nin en büyük avukatlık bürolarından Yüksel-Karkın Avukatlık Ortaklığı'na FETÖ basknı yapıldı. Edinilen bilgilere göre, büroda görevli 4 avukat gözaltına alındı. Ancak, büronun kurucu iki ortağının dün yurtdışına çıktıkları öğrenildi. Polislerin bürodaki arama işlemi sürüyor.

60'A YAKIN AVUKAT VAR

Yüksel-Karkın Avukatlık Ortaklığı, Türkiye'deki en büyük avukatlık bürolarından biri. Ortaklık bünyesinde 60'a yakın avukat çalışıyor. Edinilen bilgilere göre, ünlü avukatlık bürosuna polis baskını polis ekipleri kısa süre önce, büronun bulunduğu Şişli'deki Astoria AVM'nin rezidans kısmına geldi.

4 AVUKATA GÖZALTI

Polis ekipleri, AVM'nin otopark kısmından içeri girdi. Silahlı oldukları görülen polisler, Yüksel-Karkın Avukatlık Ortaklığı'na yöneldi. Büroda bulunan avukatlardan 4'ü gözaltına alındı.

KURUCULARI YOK

Ancak, büronun iki kurucu ismi Cüneyt Yüksel ve Murat Karkın'a ise ulaşılamadı. Hurriyet.com.tr'nin edindiği bilgilere göre, Yüksel ve Karkın dün yurtdışına çıkış yaptı. Anılan isimlerin, daha önce planlanmış bir toplantıya katılmak üzere yurtdışına gittikleri öne sürüldü.

BÜRO İLE İLGİLİ İDDİALAR

Polis ekiplerinin, avukatlık bürosundaki arama işlemleri sürüyor. Bir süre önce, anılan hukuk bürosunun Fethullahçı Gruba yakın olduğu iddiaları gündeme gelmişti.

DÜNYA HUKUK OSCARI SAHİBİ

Hukuk alanında dünyanın en prestijli değerleme ve yayın kuruluşlarından biri olan Chambers Partners "Yılın Hukuk Bürosu Ödülü"nü üst üste iki kez Yüksel Karkın Küçük Avukatlık Ortaklığı almıştı.

23 yıldan bu yana dünyanın önde gelen hukuk rehberlerinden ve değerlendirme kuruluşlarından biri olan Chambers amp; Türkiye dahil, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, İspanya, İsveç, İsviçre, İngiltere, Ukrayna'dan hukuk firmaları ve avukatları Chambers amp; Partners'ın bağımsız verileri doğrultusunda aday gösteriliyor.