Ankara'da görevli üst düzey bürokrat, "Yakın gelecekte TSK’nın IŞİD’e karşı geniş çaplı operasyonlarda bulunmasını beklediklerini" söyledi.
 
"Türkiye'den IŞİD'e bağımsız hava operasyonları yapmamasını istedik. Çözüm sürecine dönmek için önce PKK saldırılarına son vermeli..." Bu ifadeler, IŞİD'e karşı kurulan koalisyonun üyesi bir ülkenin Ankara'da görev yapan üst düzey bürokratına ait.
 
Gazetelerin Ankara Temsilcilerine konuşan yetkili, Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakata ilişkin bilgi verdi. Yakın zamanda Türkiye'nin IŞİD'e karşı hava operasyonlarına devam edeceğini söyledi ve "Türkiye'nin IŞİD'e karşı bağımsız, müstakil hava operasyonları yapmamasını biz istedik. Hava operasyonları koalisyonla birlikte olacak. Yakın gelecekte TSK’nın IŞİD’e karşı geniş operasyonlarda bulunmasını bekliyoruz" dedi.
 
Yetkili, "Türkiye, İncirlik dışında diğer üslerini de koalisyon güçlerine açacak mı?" sorusuna da yanıt verdi. "Birden fazla üssün açılması konusunda Türkiye'nin teklifi oldu" ifadesini kullandı.
 

Yetkili, PYD'nin müttefikleri olmadığına dikkat çekti. "Stratejik müttefiklik çok farklı anlamlar içerir. Yerel unsurların taktiksel olarak desteklenmesi bağlamında bakıldığında ikisinin anlamı çok farklıdır. IŞİD’e karşı operasyonlarda Suriyeli muhaliflerle de çalışıyoruz. Amaç birleşik Suriye" ifadelerini kullandı.
 
Askıya alınan çözüm süreci için ilk adımı PKK'nın atması gerektğini söyleyen yetkili, "PKK bizim için de bir terör örgütüdür" dedi.