Türkiye'nin Suriye'deki sınır ötesi harekatı sayesinde IŞİD'den kurtarılan ilçenin sakinleri, yıllardır ayrı olduklarına memleketlerine dönüyor. Bugün sınırı geçen 250 kişi arasında yer alan bazı bebekler, ilk kez memleketlerini görmüş olacak.
DÖNÜŞ İÇİN VALİLİKTEN İZİN ALDILAR
İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, ülkelerine geri dönmek içinGaziantep Valiliği'nden izin aldı ve aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 250 kişi, sabah saatlerinde Karkamış Gümrük Kapısı'na geldi.

Yanlarındaki eşya ve bavullarıyla gelen gruptakiler, Karkamış Spor Salonu'nda kayıt işlemlerinin ardından güvenlik kontrolünden geçirildi.

"TÜRK ASKERİ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAĞ OLSUN"
Yaklaşık bir yıl sonra ülkesine dönmenin heyecanını yaşayan Hüseyin Rüstem, "Yaşadığımız yer teröristlerden temizlendi onun için geri dönüyoruz. Anamızı, babamızı özledik. Ailem orada, ben burada tek başınaydım. 'Savaş kalmadı' diyorlar, o nedenle gidiyorum. Çobanbey köyündenim. Türk askeri, Cumhurbaşkanı Erdoğan sağ olsun. Bizi IŞİD'den kurtardılar" dedi.

10 AY ÖNCE DÜNYAYA GELEN MAHMUD BEBEK, MEMLEKETİNİ İLK KEZ GÖRECEK
Yaklaşık 1,5 yıl önce Karkamış'a sığınan Mahmud ailesi de dönüş yolunda. 10 ay önce Türkiye'de dünyaya gelen Mahmud bebek, ailesiyle gittiği Cerablus'ta vatan toprağını ilk kez görecek.

Anne Fatima Mahmud, artık ülkesine dönmenin mutluluğunu yaşadığı anlattı: "Bugüne kadar bizi her anlamda destekleyen Türkiye şimdi de vatanımızı kurtardı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Türkiye'de çok güzel dostluklar edindik, artık Türk dostlarımızın Suriye'de de bir evleri var."

Gaziantep Göç İdaresi Müdürü Oktay Bahçeci, "Bugün 250 kişilik talep var sonraki günlerde muhtemelen talep artacaktır" diye konuştu