Hakkâri Yüksekova’daki İkiyaka Dağları (Doski Vadisi), terör örgütü PKK açısından stratejik önem taşıyor. PKK’lılar bu bölgeden Türkiye’ye girip eylem yaptıktan sonra derin vadiden yine Kuzey Irak’taki kamplara kaçabiliyor. Militanların ana geçiş güzergâhlarından olan İkiyaka Dağ- ları’nda PKK’nın çok sayıda mağaraya lojistik yığınak yaptığının belirlenmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bölgede başlattığı kapsamlı operasyonlar sürüyor. KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan’ın militanlara “Burayı kaybetmeyin” dediği ve “Gerekirse ölün” emri verdiği iddia edilen, hava sıcaklığının -15 dereceye düştüğü 3 bin 500 rakımlı dağlarda, 14 bordo bereli taburuyla Bolu ve Kayseri Dağ Komando Tugayları sürekli operasyon düzenliyor.
 
9 HÂKİM NOKTA ALINDI
 
Operasyonda yer alan birliklerde görevli 3 asker el bombasının kazara patlaması, 3 asker ise yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu. Girmenin hayli güç olduğu mağaralarla çevrili bölgede TSKile PKK arasında büyük bir mücadelenin yaşandığı, TSK’nın 12 stratejik noktanın 9’unu ele geçirdiği, 70-80 PKK’lının öldürüldüğü, örgütün cesetleri katırlara yükleyerek yanlarında götürdükleri bildiriliyor.
 
Jetlerin bombardımanının ardından 35-40 kişilik taburlardan oluşan bordo bereliler, Doski Vadisi’nde belirli bölgelere havadan indiriliyor. Askerler, dağlara ve tepelere tırmanarak ulaşıyor ve operasyon düzenliyor. Ardından komando tugaylarına bağlı askerler bölgeye yerleşiyor. Bölgenin yüzde 95 oranında temizlendiği ancak kış şartlarında konuşlanmanın güç olduğu vurgulanıyor. Mehmetçiğin gece-gündüz yürüttüğü operasyonlarda, giriş noktası küçük ancak içerisi devasa büyüklükte olan çok sayıda mağarada Doçka gibi ağır silahlar, patlayıcılar, erzak,Jeneratör, televizyon, kahve makineleri ele geçirildi. Bölge tamamen kontrol altına alındığında, PKK’ya kırsalda en büyük darbelerden birinin vurulmuş olacağı ifade ediliyor. Askeri kaynaklar, İkiyaka tamamen temizlenmeden operasyonların bitmeyeceğini, temizlik yapıldıktan sonra da TSK’nın 3 hâkim tepeye kalıcı olarak yerleşeceğini söylüyor.