Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, AB devlet ve hükümet başkanlarıyla gerçekleştirdiği Türkiye-AB Zirvesi sona erdi. Davutoğlu, zirvede yeni bir öneri getirerek düzensiz göç sorununa kalıcı çözüm istedi.
 
Avrupa Konseyi'nde, basına kapalı gerçekleştirilen Türkiye-AB Zirvesi, yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Davutoğlu, Avrupa Konseyi'nde gerçekleştirilen Türkiye-AB Zirvesi'nde, düzensiz göç meselesine kalıcı çözüm içeren Türkiye'nin önerisini sundu.
 
Türkiye'nin getirdiği öneriyi, toplantıya katılan 28 AB üyesi ülkenin devlet ve hükümet başkanları bugün yapılacak oturumda kendi aralarında değerlendirerek bir karara varmaya çalışacak.
 
Liderlerin öneri konusunda anlaşması durumunda Başbakan Davutoğlu'nun da AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile ortak basın toplantısı düzenleyecekleri ifade ediliyor. AB liderlerinin, Türkiye'nin önerisiyle hakkında mutabakata varmaları durumunda Başbakan Davutoğlu ile akşam yemeğinde tekrar bir araya gelmesi bekleniyor.
 
Aile fotoğrafı çekiminin ardından düzenleneceği belirtilen Başbakan Davutoğlu, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AP Başkanı Schulz'un ortak basın toplantısının ise yapılmayacağı kaydedildi.