Türk Yıldızları, 30 Temmuz’da yapacakları gösteri öncesi Elazığ’a geldi. Burada yapılacak gösteri için uygun mekan bakan Türk Yıldızları daha sonra gösteri uçuşu ile ilgili Vali Vekili Haluk Çakmak başkanlığında hazırlık toplantısı yaptı. Toplantıya, 8. Kolordu Komutanlığı Genel Sekreteri Albay Okan Karaseyfioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, İl Sağlık Müdürü İbrahim Halil Akkuş, Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Türk Hava Kurumu Elazığ Şube Başkanı Tamer Kurtoğlu, Elazığ Hava Limanı Müdürü Özkan Polat, Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Yarbay Şenol Çetin, Hava Pilot Yüzbaşı Ali Onur Adalı da katıldı.
Vali Vekili Haluk Çakmak, “Dünyanın tanıdığı Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşu 30 Temmuz’da Elazığ’da yapılacak. 8 kişi olan bu yıldızlardan bir tanesi hemşerimiz Elazığlıdır. Elazığ’da bununla ilgili bir gösteri yapacaklar. Bugün burada da gösterinin şekli ile ilgili planlama ve düzenleme toplantısı yapıyoruz” dedi.
13 yıl aradan sonra Elazığ’da gösteri yapacaklarını ifade eden Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Yarbay Şenol Çetin, “30 Temmuz 2016 Cumartesi günü Elazığ’da yaklaşık 13 yıl aradan sonra bir gösteri daha icar etmek için toplandık. Burada icra edeceğimiz toplam uçuşun öncelikli olarak emniyetli bir şekilde ve maksimum vatandaşımıza ulaşılabilmesine yönelik olarak alınacak tedbirleri görüşmek almak için burada toplanmış bulunuyoruz. Biz Türk yıldızları olarak 1992 yılında kurulmuş 24 yıllık bir ekibiz. Hem Türkiye’de hem de yurt dışında birçok alanda ve arenada Türk Silahlı Kuvvetlerini ve Türk Hava Kuvvetlerini temsil etmek amacıyla kurulduk” diye konuştu.
Kendi memleketinde gösteri yapmaktan gurur duyacağını dile getiren Hava Pilot Yüzbaşı Ali Onur Adalı, “Çocukken sokaklarında koştuğum, ekmeğini suyunu yediğim ve doğup büyüdüğüm memleketime bu şekilde dönmek benim için çok gurur verici” ifadelerinde bulundu.