İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, polisin, 169 yıldır ülkenin huzur ve güvenliği için fedakarca çalışıp milletin sevgisini kazandığını söyledi.

Polis teşkilatının hırsızlık ve kapkaçtan teröre, pasaport ve ruhsat işlemlerinden trafiğe, toplumsal olaylardan yasa dışı örgütsel faaliyetlere, kaçakçılık suçlarından organize suç türlerine kadar geniş bir alanda halkın huzur ve güvenliği, milletin mutluluğu için yoğun çaba gösterdiğini ifade eden Ala, emniyet mensuplarının polis gününü tebrik etti ve her polisi sevgi ve muhabbetle selamladığını belirtti.

TARİHİ KÖKLERİMİZİ ANLAMAMIZ İÇİN...
Emniyet teşkilatının devletin köklü kurumlarından biri olduğunu dile getiren Bakan Ala, bunun geçmişle günümüz arasında kuvvetli bir bağ bulunduğunu gösterdiğini belirterek, "Bu yıl dönümü tarihi köklerimizi hatırlamamız için de son derece önemlidir. Zira vatan, millet ve devlet kavramları bu kökler üzerinde anlam kazanan kavramlardır" dedi.
AK Parti hükümeti döneminde polisin sorunlarının çözümü için önemli adımlar atıldığını, polisin özlük hakları, askerlik ve sosyal hakları konusunda çok önemli adımlar attıklarını belirten Efkan Ala, iyileştirmelerin ülkenin imkanları doğrultusunda devam edeceğini dile getirdi.



VATANDAŞ POLİSİ ARTIK TEHDİT OLARAK GÖRMÜYOR
Zenginliğin, toprak altındaki madenlerle değil insan beyniyle üretildiğini anlatan Ala, "Eğer öyle olsaydı yanı başımızda dünyanın üçte birinin, iki ülkenin toplam rezervi dünyanın üçte biri, petrol rezervi. Ama 2 bin 500, 3 bin dolarlık kişi başına gelirden bir türlü yukarı çıkamıyor, çıkılamıyor. Ama Türkiye 10 bin 500 dolar gelir elde etmeye başladı" dedi.

Türkiye'nin hedefinin 25 bin dolardan da yukarısı olduğunu dile getiren Ala, Türkiye'nin dünyanın da dikkatini çeken bir performans gösterdiğini bildirdi. Ala, bunun da özgürlükler genişletilerek yakalanan siyasi istikrarla sağlandığını belirterek, milletin de bunun kıymetini geçen seçimlerde çok iyi bildiğini gösterdiğini kaydetti. Ala, "Bu performansı çok iyi okumak lazım, çok iyi anlamak lazım" diye konuştu.

Ala, Türkiye 'de çok daha iyi şeyler olacağını vurgulayarak, yeter ki bu iklimin tarumar edilmemesi gerektiğine işaret etti. Geçmişte kullanılan "Çekerim karakola, düşersin karakola" gibi tabirlerin şimdi kullanılmadığını anlatan Ala, vatandaşın polisi artık bir tehdit olarak görmediğini, polisin de kanunlardan aldığı yetkiyle görevini yerine getirdiğini söyledi. Eksikliklerinin bulunacağını dile getiren Ala, gelinen mesafenin görülmesi gerektiğini ancak epeyce yol almalarına rağmen devam edilecek mesafenin de çok gerisinde olunduğunu bildirdi.

Halkla ilişkilerin çok daha ileri seviyelere getirilmesi gerektiğine değinen Ala, toplumun diğer kesimlerinin huzuru bozulmadan huzur sağlandığını söyledi. Bakan Ala, hak ve özgürlüklerini kullanan vatandaşların da diğer vatandaşların hak ve özgürlüklerini ihlal etmeden bu hak ve özgürlükleri kullanması gerektiğine işaret etti.