Gaziantep'in Suriye sınırındaki ilçesi olan Karkamış'ın karşısında başlatılan harekattaki çatışmalarda 1 askerin şehit olduğu, 1 askerin ise yaralandığı Cerablus'a sabah erken saatlerinde askeri sevkiyat yapıldı. Bu arada Reuters'ın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu.
SABAH ASKERİ SEVKİYAT VARDI
İHA'nın haberine göre, yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'a 2 tank eşliğinde sınırdan içeri askeri mühimmat kamyonu ve ZPT'lerin (Zırhlı Personel Taşıyıcı) giriş yaptığı görüldü.
1 Askerin Şehit Olduğu Cerablus'a Askeri Sevkiyat
1 Askerin Şehit Olduğu Cerablus'a Askeri Sevkiyat ÇATIŞMA SESLERİ DUYULDU
Öte yandan gece boyunca Cerablus'un iç noktaları ve güneyindeki bazı hedefler tank ve obüslerle vuruldu. Sabah erken saatlerde ise çatışma ve patlama sesleri Karkamış ilçesinden duyuldu.
TÜRK UÇAKLARI YPG'Yİ VURDU İDDİASI
Reuters'ın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu. Reuters, haberini, Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdı.
Reuters'a bilgi veren Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türk uçaklarının,Cerablus'un güneyindeki Menbiç kentinin kuzeyindeki bölgeleri vurduğunu belirtti.
80 TOP ATIŞI
Türk topları gece boyunca YPG hedeflerini vururken 80 top atışı yapıldığı öğrenildi.