TÜRK HAVA KURUMU İFLASA GİDİYOR...


AirportHaber'in aylardır uyarısını yaptığı durum gerçekleşiyor. Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım'ın yanlış uygulamalarının kurumu bataklığa götürdüğüne dair uyarılarımız dikkate alınmadı. Ancak gerçekler bizi doğruladı. Kurum maaşları yatıramadı. THK çalışanları büyük bir kaos ile karşı karşıya...

Türk Hava Kurumu (THK) tarihinde ilk kez büyük bir kaosun eşiğine geldi. Çalışanları THK Genel Merkezi ve diğer bağlı kuruluşlar olarak ikiye ayıran Osman Yıldırım, sürekli bulunduğu genel merkezdeki çalışanların maaşını mayıs ayı sonu itibari ile hesaplara yatırırken, THK Üniversitesi dahil olmak üzere diğer bağlı kuruluşların maaşlarını yatırmadı.

Ekonomik darboğaza giren kurumda vergiler de yatırılamıyor. AirportHaber'in uyarılarına rağmen bildiğini okuyan, kamuoyunu süslü kelimelerle yanlış yönlendiren ve bazı medya kuruluşlarını kullanarak gerçekleri gizlemeye çalışan Osman Yıldırım bu kez baltayı taşa vurdu.

Aylardır kredilerle maaşları ucu ucuna denk getirerek yatıran Osman Yıldırım, bu kez maaş ödeyecek kredi alamadı.
Bankalar tarafından neredeyse kara listeye alınma noktasına getirilen kuruma, hiçbir banka kredi vermiyor.

Yaklaşık iki ay önce kurumun kredibilitesinin düşük olduğunu ve borç yükünün 700 milyon TL'yi ( eski parayla 700 trilyon) geçtiğini belirtmiştik. Ancak Osman Yıldırım bütün bu gerçekleri basın müşaviri İsmail Çanak aracılığıyla yalanlamıştı. Bizzat İsmail Çanak'ın kaleme aldığı haber şeklindeki metin, kurumun paralı üyeliği olan İHA tarafından yayınlanmıştı.

Türk Hava Kurumu'nda maaşların yatmaması üzerine AirportHaber'e yüzlerce çalışan tarafından yorum yağmaya başladı.

Onur Hava Yolları'nı almaya niyetlenen THK Başkanı Osman Yıldırım'a şimdi soruyoruz "Çalışanların maaşlarını bile ödeyemez hale getirdiğiniz THK, Onur Air'i nasıl alacak?"

Öte yandan kurumu batağa götüren Osman Yıldırım'ın Kuzey Ankara diye tabir edilen Ankara Akyurt'ta binlerce dönüm arazi satın aldığı ortaya çıktı. Osman Yıldırım'ın, paha biçilemez arsalarını 2013 yılı ve 2014 yılı içerisinde aldığı öğrenildi. AirportHaber, bu alımlarla ilgili olarak tüm tapu kayıtlarına da ulaşmayı başardı.

Osman Yıldırım'ın, Türk Hava Kurumu çalışanlarına maaş ödeyememesi kurum mallarını da tehlikeye soktu. Çok sayıda gayrimenkul satılırken, yeni satışların olacağı ve böylelikle gayrimenkullerin yok pahasına elden çıkartılacağı da iddia ediliyor.

©AirportHaber.com Özel