Allahuekber Dağlarına Dev Türk Bayraklı Bina

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı’na, Sarıkamış Harekâtı’nın bütün gerçekliğiyle anlatılması maksadıyla, içerisinde şehitlikler, yürüyüş alanları ve göletlerin de bulunduğu yeni bir kompleks yapılacağını açıkladı. 

Ay yıldızlı binasının tasarımı ile dikkatleri üzerine çekecek tanıtım merkezinin ve kompleksin diğer bölümlerinin, bakan Veysel Eroğlu ’nun talimatı üzerine, yaklaşık iki yıl içerisinde tamamlanması ve Sarıkamış Harekâtı’nın 100. Yıl etkinliklerinden önce bitirilmesi planlanıyor.

BELGELERLE ANLATILACAK 

Sarıkamış Harekâtı’ndan kalan hatıra, belge ve savaş malzemelerinin bulunduğu milli parkın içerisinde, Türk tarihi Sarıkamış Harekâtı çeşitli görsel teknikler, resimler ve belgeler ile bir güzergâh boyunca kronolojik olarak anlatılacak. 

Kaynak değerleri ziyaretçilere tanıtmak için yapılacak olan tanıtım salonunun yanı sıra şehrin ihtiyaçlarını da karşılayabilecek yaklaşık 300 kişilik konferans salonu, merasim alanı, yürüyüş yolu ve Ermeni mezalimini kabartma teknikleri kullanılarak anlatan, görsel içerikli panorama salonları bulunacak.

18930664.jpg