Alınan bilgilere göre, Melikgazi ilçesi Çorakçılar Mahallesi'ndeki Sağlık Bakanlığı Ahmet Bakır Aile Sağlığı Merkezi'nin önündeki direkte bulunan Türk bayrağı,gece saat 01.00 sıralarında 2 kişi tarafından ipi kesilerek direkten indirildi. İddialara göre, direkteki Türk bayrağını alan 2 kişi, daha sonra Aile Sağlık Merkezi'nin arkasında bulunan ve araçların park ettiği boşluk alana götürerek yaktı.

Aile Sağlık Merkezi yakınındaki binalarda oturan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri, direkten bayrağı indirerek yaktıkları söylenen şüphelileri aramaya başladı. Asayiş ve terörle mücadele ekipleri bölgede araştırma yaparken, Olay Yeri İnceleme Ekipleri de olayın gerçekleştiği yerde inceleme yaptı. Çevredeki işyeri ve binaların güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen emniyet güçleri, kısa sürede olayı gerçekleştirdikleri belirtilen 2 kişiden birini yakaladı. Gözaltına alınan kişinin sorgusu sürerken, diğer şahsın yakalanması için de çalışma başlatıldı.

Bu arada, Ahmet Bakır Aile Sağlık Merkezi görevlileri, direkten indirilerek yakıldığı iddia edilen Türk bayrağının yerine yenisini astılar. Görevliler, kimin ne için böyle bir girişimde bulunduğunu bilmediklerini ancak olayın kendilerini çok üzdüğünü ifade ettiler.Konuyla ilgili soruları yanıtlayanKayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, böylesine müessif ve üzüntü verici bir olayın gerçekleştiğini, şüphelilerden birisinin gözaltına alındığını, sorgusunun devam ettiğini ve diğer şüphelinin yakalanması için de çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Emniyet Müdürü Aydın, Kayseri'de yaşanan direkteki Türk bayrağının indirilmesi olayının, terörist bir saldırı olmayıp, madde bağımlısı ya da alkollü kişilerin bir girişimi ihtimalinin daha ağır bastığını da kaydetti.