Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün tüm varlığına el koydu. Kararın 1998'de Bank Ekspres'ten çekilen 3,5 milyon dolarlık kredinin geri ödenmemesi gerekçe gösteriliyor.
YİĞİT'İN İHBARI DÜĞMEYE BASTIRDI

TMSF konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmazken, el koyma kararının Korkmaz Yiğit'in ihbarı ve şikayeti üzerine alındığı öğrenildi. Sarıgül'ün tüm mal varlıklarına el konulma nedeni 1998'de Bank Ekspres'ten 9 kişiyle beraber çekilen 3.5 milyon dolarlık kredinin geri ödenmemesi olarak açıklanıyor. Tüm malvarlığı kapsamına Sarıgül'ün gayrimenkulleri de giriyor. Bu kapsamda 35 gayrimenkul olduğu öğrenildi.

BORCUNU GERİ ÖDEMEMİŞ

TMSF'den edinilen bilgiye göre Mustafa Sarıgül, 9 diğer isimle birlikte, Korkmaz Yiğit'in sahibi olduğu Bank Ekspres'ten 1998 yılında 3.5 milyon dolar kredi çekti. Ancak kredi geri ödenmedi. Bankaya el konulmasının ardından banka alacakları da TMSF'ye geçti. Korkmaz Yiğit bu kapsamda TMSF ile masaya oturdu. Ancak yıllar sonra Yiğit, söz konusu kredi alacağının ödenmediğini gündeme getirdi ve TMSF'ye başvurdu. Bugün itibarıyla söz konusu kredi borcunun faizleri ile beraber 8 milyon dolara (16 milyon TL) çıktığı hesaplandı. Bunun üzerine TMSF düğmeye bastı ve Sarıgül'in tüm mal varlığına el konuldu.

SARIGÜL, TMSF İLE MASAYA OTURACAK

Edinilen bilgilere göre, bundan sonraki süreç şöyle işleyecek: Sarıgül ve TMSF masaya oturacak. Borcun geri ödenmesine ilişkin bir anlaşma yapılacak. Bu kapsamda borcun peşin ödenmesi halinde TMSF'nin alacak tutarından yüzde 40 a kadar bir indirim yapabileceği ifade ediliyor. Öte yandan borcun yeniden yapılandırılması da sözkonusu. Ancak her durumda Sarıgül ile TMSF arasında bir geri ödeme protokolü imzalanmadan mal varlığına el konulmasına ilişkin karar kalkmayacak. İmzalar atıldıktan sonra bu kararın kaldırılabileceği belirtiliyor.

AVUKATLARI TMSF BİNASINA GİDECEK

TMSF'den alınanan bilgilere göre ilk görüşmenin Pazartesi yapılması bekleniyor. Görüşmelerle ilgili pazarlık masasının Pazartesi günü kurulacağı vurgulanıyor. Bu kapsamda Sarıgül'ün avukatlarını TMSF yönetimi kendi binalarına bekliyor.