EMEKLİ Tuğamiral Alaettin Sevim, "Bu milletin subaylarının hiç birisi bu milletin hakkını yemedi. Bu milletin hak ettiği subaylar olmak için, amiraller olmak için çok uğraştı" dedi. 

Ergenekon davasından tahliyesine karar verilen Emekli Tuğamiral Alaettin Sevim Silivri Cezaevi çıkışında ailesi ve avukatları ile birlikte basın açıklaması yaptı. İki oğluna sarılarak konuşan Sevim, "Bu akşam aileme kavuştuğum için mutluyum. Aynı zamanda, içeride bıraktığım arkadaşlarımla ilgili büyük bir hüzün var. Bugün biz özgür kalmış olabiliriz ama bu davalar henüz bitmedi. Hatta çok da başlangıç aşamasında olduğunu söyleyebiliriz. Bugün için "Ergenekon konuşuluyor. Hala Ergenekon'dan bırakılmamış arkadaşlarımız var. Yarın umarım ki bir başka arkadaşımın Albay Suat Selvi'nin de tahliyesi için burada oluruz." dedi



"BENİM YÜREĞİMİ ACITAN MİLLETİN HALA BU DAVALARA İNANMASI"

"Ergenekon"un dışında "Balyoz Davası"nın da unutulmaması gerektiğini belirten Sevim, "Diğer davaların da unutulmaması lazım. Burada bir tek şey söylemek istiyorum. Ben onu çok önemli buluyorum. Kim ne derse desin ben, bu davaların merkezinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle de, özellikle 'Balyoz Davası'nda adaletin yerini bulması çok önemli benim için. Bu mahkemelerin ne dediğinin bizi cezalandıran bize ceza veren mahkemelerin ne dediğinin benim için hiçbir önemi yok. Bunu tekrar tekrar söylemek istiyorum. Benim için önemli olan ve benim yüreğimi acıtan değişik zamanlarda yapılan anketlerde hala milletimizin bir kısmının 'Ergenekon, Balyoz Davaları'na inandığın dair sonuçlar çıkıyor. Buradaki insanların, buradaki subayların ve benim yüreğimizi acıtan bu." diye konuştu.

"BU MİLLETİN SUBAYLARININ HİÇ BİRİ MİLLETİN HAKKINI YEMEDİ"



Sevim sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu milletin subaylarının hiç birisi bu milletin hakkını yemedi. Bu milletin hak ettiği subaylar olmak için, amiraller olmak için çok uğraştı. Bu son yapılan haksızlıktan sonra artık içerideki subayların da amirallerin de hak edilmeleri gerekiyor. Milletimizin de bu subayları bu amiralleri hak etmesi gerekiyor. Bu yapılan haksızlığı, onlara yapılan bu haksızlığın giderilmesi gerekiyor. Bu akşam benim evimde sevinç olacak. Ama çok değer verdiğim bazı arkadaşlarımın evinde ister istemez bir hüzün olacak. Bugün için yapılaması gereken ilk şey, bu hüznün sonlandırılması ve içerideki bu milletin subaylarının, bu milletlin kahramanlarının da bir an önce özgürlüklerine, ailelerin kavuşturulması, bu günahın sonlandırılmasıdır."



SK-CK (İY) (FOTOĞRAFLI)