Genelkurmay Başbakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri adına, Balyoz ve Ergenekon gibi, TSK mensuplarının yargılandığı davalar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusunda, TSK'nın muvazzaf ve emekli personelinin yargılandığı davalar ile ilgili olarak "TSK'yı hedef alacak şekilde suç delilleri üretildiği, suç delillerini manipüle ettiği" gibi suçlamalar yer aldı.

BALYOZ DAVASI AVUKATLARI AÇIKLADI

Balyoz davası avukatlarından Haluk Pekşen, Genelkurmay Başkanlığı'nın kendilerini arayarak Savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdiklerini açıkladı.

"MİLLİ ORDUYA KUMPAS KURULDU"

Geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın Yeni Şafak ve Star gazetelerindeki köşelerinde dile getirdiği "milli orduya kumpas kuruldu" sözleri nedeniyle, Balyoz sanıklarının avukatı Haluk Pekşen, Genelkurmay Başkanlığı'na dilekçe vermiş ve bu konuda suç duyurusunda bulunulmasını istemişti.

SAHTE DELİLLER ÜRETİLDİ, SAVUNMA GÖRÜŞLERİ DİKKATE ALINMADI

Pekşen'in verdiği bilgiye göre, Genelkurmay'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, Balyoz ve Ergenekon gibi TSK'nın muvazzaf ve emekli personelinin yargılandığı davalarda "TSK'yı hedef alacak şekilde suç delilleri üretildiği, davalarda görev yapan adli kolluk, savcı ve hakimlerin yargılamada savunmanın görüşlerini dikkate almadığı, suç delillerini manipüle ettiği" gibi suçlamalar yer alıyor.