Genelkurmay Başkanlığı, Mardin ve Şırnak'ta 2 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılanaçıklamada, bugün saat 11.00'de Mardin'in Nusaybin ilçesinde icra edilen operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çatışma çıktığı belirtildi.

Çıkan çatışmada 2'si ağır olmak üzere 5 askerin ve 1 geçici köy korucusunun yaralandığı belirtilen açıklamada, "Yaralı 2 silah arkadaşımız derhal helikopter ile hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen, kahraman 1 silah arkadaşımız kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

Çıkan çatışmada 1 teröristin ise ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, yine bugün saat 11.45'de Şırnak'ın Beytüşşebap bölgesinde intikal halinde olan ikmal konvoyuna teröristler tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunulduğu ifade edildi.

Saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 1 askerin ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı belirtildi.

Yaralı askerin helikopterle hastaneye sevk edildiği ve tedavisine başlandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölgeye taarruz helikopter kolu ile takviye birlikler sevk edilmiş, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırılarda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve geçici köy korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz."