Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'na mensup birliklerin Suriye'nin El Bab kentini terör örgütü DAEŞ'ten aldıktan sonra şehirde gerçekleştirilen arama faaliyetlerinde el yapımı patlayıcı infilak etti.TSK, olayda iki askerin şehit olduğunu üç askerin ise yaralandığını açıkladı.Bölgede DAEŞ'in El-Bab'a bıraktığı el yapımı patlayıcıların araması devam ediyor.
EL BAB KONTROL ALTINDA
TSK, öğle saatlerinde yaptığı açıklamada El Bab'ın kontrol altına alındığını duyurdu.
TSK'dan yapılan açıklamada, 24 Şubat 2017 itibarıyla Bab'ın tüm mahallelerinde kontrol sağlandığı, halen kontrol altına alınan bölgelerde bulunan engel, mayın ve EYP'lerin temizlenmesi faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında toplam 230 meskun mahal ve bin 925 kilometrekare alanda kontrol sağlandığı vurgulandı.Sabah saatlerinde de El Bab'a yakın Susyan köyünde DAEŞ terör saldırısı düzenlemişti.ÖSO karargahının hedef alındığı terör saldırısında siviller ve ÖSO mensuplarından oluşan 35 kişi hayatını kaybetmişti. 
BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA
Başbakan Binali Yıldırım, Ahi Evran Camisi'nde kıldığı Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.El Bab'daki son durumla ilgili soru üzerine Yıldırım, El Bab'ın birkaç gün önce tamamen kuşatıldığını ve içeride temizlik harekatı yapıldığını söyledi.El Bab'da yaşanan iki olay olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:"Bir tanesi El Bab'ın kuzeybatısında bir kasaba, burada bir intihar saldırısında 27 sivil, ilk belirlemelere göre 6 basın mensubu. Onun dışında yol kontrolü yapan El Bab girişinde askerlerimize yine bir intihar saldırısı var. İki askerimiz şehit, yaralılarımız var. Bu şehrin her tarafı delik deşik. El yapımı patlayıcılar, bombalar var, düzenekler var. Bunlarla ilgili azami titizlik gösterilerek temizlik harekatı yapılıyor. Bu ve buna benzer olayların olmaması için arkadaşlarımız çok dikkatli davranıyorlar ama maalesef bazen de böyle kontrol dışı durumlar gelişebiliyor."