Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Dağlıca Hudut Tabur merkezine, Keri Tepe Hudut Bölgesine ve Pey Tepe Hudut Karakoluna eş zamanlı havan, uçaksavar ve keskin nişancı silahları ile saldırıda bulunulduğu, saldırının geldiği bölgeye ateşle karşılık verilmesi sonucu terörist ateşlerinin kesildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde günlük faaliyetlere, önemli yurt içi olaylara ve arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından gün içerisinde, yasa dışı yollarla, Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan 439 ve Türkiye'den Suriye'ye çıkmaya çalışan 31 şahıs olmak üzere 470 şahıs yakalandı.

Gün içerisinde, kara hudutlarında yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında 679 şahıs yakalandı.

- İki sivil şahsın yolu kesildi

Önemli yurt içi olaylarla ilgili bilgiye göre, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, iki bölücü terör örgütü mensubu tarafından Taşarası Jandarma Karakol Komutanlığına erzak bırakıp dönen iki sivil şahsın yolu kesildi, şahsi eşya, para ve araçtaki erzak gasp edildi.

DAĞLICA'DA YENİ SALDIRI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde sivil bir araç durdurularak yakıldı. Yüksekova ilçesinde iseDağlıca Hudut Tabur merkezine, Keri Tepe Hudut Bölgesine ve Pey Tepe Hudut Karakoluna eş zamanlı havan, uçaksavar ve keskin nişancı silahları ile saldırıda bulunuldu.

Pey Tepe Hudut Karakolunun çevre duvarında hasar oluştu, Dağlıca köyünde bir vatandaş hafif yaralandı, saldırının geldiği tespit edilen bölgeye ateşle karşılık verilmesini müteakip terörist ateşleri kesildi.