TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, dünyanın görüp, bildiği ama sessiz kaldığı kayıp mülteci çocuklar için harekete geçtiklerini belirterek, ‘’İlk etapta Avrupa’daki kamplarda bu kitapçıkları dağıtarak kendilerini nasıl korumaları konusunda mülteci çocukları bilinçlendireceğiz. Ardından belgesel ve çizgi filmlerle bu bilinçlendirmeyi bir adım öteye taşıyacağız’’ dedi.
TRT World, habercilikteki farklı ve başarılı duruşunu önemli bir sosyal sorumluluk projesine taşıyor. World Citizen olarak adlandırılan projeyle, Avrupa’daki kaybolan mülteci çocuklar sorununa farklı cephelerden çözüm üretiyor.


İstanbul Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleştirilen World Citizen tanıtım gecesine akademisyen, bürokrat, sanatçı ve diplomatik temsilcilerden oluşan bir davetli topluluğu katıldı.
TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, World Citizen projesini anlattığı konuşmasında, bu girişimle amacın sempati uyandırmak değil empati ve şefkat duygusu geliştirmek olduğunu ifade ederek, ‘’World Citizen girişimini insanlığın vicdanına ilham olabilmek amacıyla başlattık. Günümüz dünyası hiç olmadığı kadar küçülerek küresel bir kasaba haline geldi. Yaşadıklarımızı, hikayelerimizi tüm dünya ile paylaşmak için her türlü şansa sahibiz. Bir yandan da birbirimize bir o kadar uzağız. Bu mesafenin asıl nedenleri ise şefkat, güven ve empati yoksunluğu... Bu nedenle dünya bugüne kadar hiç olmadığı derecede büyük sorunlarla yüzleşiyor. Bir yandan değişimi görmek istiyoruz, diğer yandan bunu gerçekleştirmekten korkuyoruz.’’ dedi. 
TRT World Citizen Projesi’nin önemine vurgu yaptığı konuşmasında mülteci sorununun dünyanın en önemli meseleler arasında yer aldığını belirten Eren, ‘’Kızgınız, yorgunuz, üzgünüz ve çaresiziz. İşte tam bu noktada TRT World Citizen hislerimizi harekete geçiriyor’’ ifadelerini kullandı.
WORLD CITIZEN NEDİR?
TRT World, başlattığı World Citizen girişimiyle kayıp mülteci çocuklar hakkında Avrupa’da ses getirmeyi amaçlıyor.