TRTden önemli darbe girişimi açıklaması

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu’nun (TRT) Yönetim Kurulu üyeleri 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi hakkında açıklama yaptı. Gerçekleştirilen girişimin halkın ve güvenlik güçlerinin cesareti ile püskürtüldüğü belirtilen açıklamada, “15 Temmuz 2016 günü milli egemenliğe ve demokrasiye karşı hain bir saldırı gerçekleştirilmiş, bu alçakça girişim halkımız ve güvenlik güçlerinin üstün cesareti, gayreti ve cansiparane duruşları ile geri püskürtülmüştür. Gözü dönmüş caniler çok sayıda vatan evladını şehit etmiş, ayrıca bu kalkışma sırasında milletimizin gözbebeği kurumlarımıza en ağır şekilde saldırılar yapılmıştır. Bu saldırılara maruz kalan kurumlardan biri de millî iradenin sesi Türkiye Radyo - Televizyon Kurumu olmuştur. TRT, bir süre işgal edilmiş ve personelimize silah zoruyla korsan bildiri okutturulmuştur” denildi.
Hainlerin silahlarını halka doğrultmaktan çekinmediklerinin belirtildiği açıklamada, “Aziz milletimizin vatan savunması için kendisine emanet ettiği uçak, tank ve benzeri silahlarla; birliğimizin ve bağımsızlığımızın teminatı, Kurtuluş Savaşı'nı yöneten Yüce Meclisimizi bombalayacak kadar alçakça eylem içine giren bu hainler, kendi insanına silah doğrultmaktan çekinmemiştir. Bu terör girişimi ülkemizin en stratejik kurumları ile emniyet güçlerini de doğrudan hedef almıştır. TRT’nin barbarca işgal edilerek tehditlerle çalışanlarının başına silah dayanmasına rağmen, Genel Müdürlük ve İl Müdürlüklerimizdeki tüm çalışanlarımız vatandaşlarla birlikte kurumlarına koşmuş, canlarını hiçe sayarak milletin sesi TRT’yi bu hain çeteye teslim etmemiştir. Zor şartlara rağmen TRT, devletin ve milletin haklı sesini kamuoyuna ulaştırmaya devam etmiştir. Aziz milletimizi ve devletimizi hedef alan bu hain girişimin bertaraf edilmesinde; Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sayın Başbakan, siyasi partiler, hükumet üyeleri, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları kararlı duruşları ve açıklamaları ile tek yürek olarak büyük rol oynamışlardır. Bu sebeple kendilerine şükranlarımızı sunarız” ifadeleri yer aldı.
"Aziz Türk milletine ve emniyet görevlilerine teşekkürü borç biliriz"
Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:
“Türkiye Cumhuriyeti'ni, millî iradeyi ve kurumlarını canı pahasına koruyan aziz milletimizin, emniyet güçlerinin ve çalışanlarımızın mücadelesi her türlü övgü ve takdirin üzerindedir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Demokrasinin ve millî egemenliğin sesi olan, darbe girişimleri karşında ilkeli yayınları ile dik duran tüm medya kuruluşlarına; ayrıca büyük bir cesaret, özveri ve demokrasi bilinciyle ülkesine, kurumlarına sahip çıkan, TRT’nin önünden ayrılmayarak bizleri yalnız bırakmayan aziz Türk milletine, büyük bir hassasiyetle görevlerini gerçekleştiren emniyet görevlilerine teşekkürü borç biliriz. Türkiye Radyo - Televizyon Kurumu, bundan sonra da Anayasamız ve kanunların kendisine verdiği yetki ve sorumlulukla milletimizin sesi olmaya devam edecek, hiçbir güç bizleri bu yoldan ayıramayacak ve aziz şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacaktır.”