TRT Genel Müdürlüğü, 7 Şubat'ta Rusya'nın Soçi kentinde başlayacak 2014 Kış Olimpiyatları'nda kadınlar buz pateni yarışmalarını yayımlayacağı iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
TRT'nin, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nı yayınlayacağı vurgulanan açıklamada, bu yayının plan taslağının, bir ay önceden yapıldığı ve söz konusu yayın akışında kadınlar artistik buz patinaj şampiyonasının da yer aldığı ifade edildi.

Açıklamada, şu görüşler dile getirildi:

"12-15 Aralık 2013'te, Danimarka'nın Herning kentinde yapılan Avrupa Yüzme Şampiyonası'nı canlı olarak ekranlara getirdik. 2012 Londra Olimpiyatları'nda kadın spor branşlarının tamamı yayınlanmıştır. İstanbul'da yapılan ve dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisinin katıldığı WTA Tenis Şampiyonası 22-27 Ekim 2013'te yine TRT'de yayınlandı.

Ayrıca 2010'da Bayanlar Dünya Futbol Kupası maçları yine bu ekrandan izleyiciyle buluştu. Söz konusu organizasyon yine önümüzdeki dönemde yine TRT'de yayınlanacak.

TRT'nin sansürcü olduğunu iddia edenleri, önce özür dilemeye sonra TRT Spor ekranlarında kış olimpiyatlarını izlemeye davet ediyoruz."