Serik’e bağlı Kadriye Mahallesi’nde 2 gün önce HDP İlçe Örgütü açıldı. Bir grup, dün saat 22.00 sıralarında parti binasına gelerek ’Halkın Demokrasi Partisi Serik İlçe Örgütü’ yazılı tabelanın indirilmesini ve ofisin kapatılmasını istedi. İhbar üzerine olay yerine Jandarma ekipleri yönlendirildi. Grupta bulunanların sayısı 200’e ulaşınca polisten takviye ekip istendi. Jandarma, bina önünde güvenlik önlemi alırken toplanan grupta bulunanlar, "Bu; PKK’nın partisi. Burada bunların işi yok. Burası hassas bir ilçe. Tabelayı indirsinler" diye tepki gösterdi.

"TABELAYI 2 GÜN ÖNCE ASTIK"

Parti binasının bulunduğu bölgeye Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ece, Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, HDP İl Eş Başkanı Zarife Atik, İlçe Başkanı Hüseyin Dakkak, büyük birlik partisi (BBP) İlçe Başkanı ve milletvekili adayı Halil Güzel de geldi.

HDP İlçe Başkanı Hüseyin Dakkak, "Bir grup gelerek parti binamızdaki tabelayı sökmek istedi. Gerekli yerlere haber verdik. Kaymakam jandarmayı bilgilendirdikten sonra gerekli güvenlik önlemi alındı. Mümkün olduğu kadar elimizden gelen her şeyi yaparak provokasyon olmasın diye çalıştık. Teşkilatımızı açmak için geçen ay müracaat ettik, 2 gün önce de tabelamızı astık. Serik’in konumunun farkındayız, herkesi kucaklamak istiyoruz" dedi.

BBP İlçe Başkanı Halil Güzel de, Serik’in çok hassas bir ilçe olduğunu belirtirken, "Üstelik ilçe teşkilatı değil ’örgüt’ diyerek tabela asmışlar. bugün bu tabela buradan inecek" diye konuştu.

Kaymakam Rüstemoğlu, jandarma ve polis yetkilileri taraflarla görüşerek gerginliğin büyümesini önlemeye çalıştı. Uzun süren uğraşların ardından ikna edilen grup bina önünden ayrıldı. Yaklaşık 4 saat süren gerginlikten sonra parti yetkilileri de binanın kepenklerini indirdi. Jandarma ve polis ekipleri sabaha kadar bölgede güvenlik önlemi aldı.