MİT TIR'larını durduran savcılar için kritik süreç başladı. HSYK 3. Dairesi'nin savcılar Özcan Şişman ve Aziz Takçı hakkında başlattıkları inceleme sona erdi. Kurul iki savcı için idari soruşturma başlattı

Adana ve Hatay'da MİT'e ait yardım TIR'larını durdurarak aramak isteyen savcılar Özcan Şişman ve Aziz Takçı hakkında HSYK 3. Dairesi tarafından başlatılan inceleme sona erdi. HSYK, iki savcı hakkında idari soruşturma başlatma kararı aldı. HSYK'nın inceleme izninin ardından başlatılan soruşturma üzerine HSYK müfettişleri Adana'ya gitti. Müfettişler gerek görürse savcıların ifadelerine başvuracak ve kovuşturma talep edebilecek.

MÜFETTİŞLER SUÇU ARAŞTIRDI

HSYK 3. Dairesi, iki şehirde MİT TIR'larının durdurulmasında rol alan Adana Cumhuriyet Savcıları Şişman ve Takçı hakkında şikâyet ve ihbarları değerlendirdi ve 18 Şubat ta iki savcı hakkında 'usule aykırı işlemler' saikiyle inceleme izni verdi. Müfettişler 1 Ocak'ta Hatay'da ve 19 Ocak'ta ise Adana'da durdurulan TIR'larla ilgili gerçekleştirilen operasyonlarda suç işleyip işlemediklerini ve 'hal ve eylemlerinin sıfat ve görevleri icaplarına uyup uymadığını' araştırdı.

İNCELEME RAPORU HAZIRLANDI

Müfettişler hazırladıkları raporu HSYK'ya iletti. İnceleme raporunu inceleyen HSYK, incelemeyi soruşturmaya dönüştürdü. Konuyla ilgili görevlendirilen müfettişler ise Adana'ya gitti. Müfettişler soruşturma sonucunda kovuşturma talep ederse savcılar hakkında dava açılabilecek.