Başvuru Şartları 
Bir dünya markası haline gelen Türk Hava Yolları, ekibini güçlendirmek için bay ve bayan kabin memuru alımları gerçekleştiriyor. Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ya da mavi kart sahibi olmaları gereklidir. Bay adayların boyları 1.70 ile 1.90 arasında olması gerekirken bayan adayların 1.60 ile 1.80 arasında olması gerekmektedir. Boy ile kilonun da birbirileriyle orantılı olması gerekmektedir. Bu konuda gerekli ölçümler THY tarafından belirlenen bir sağlık kuruluşu tarafından gerçekleştirilecektir. 

Üniformanın kapatmadığı yerlerde dövmesi bulunan kişiler de elenecektir. Daha önce bu sebepten elenenlerin başvuruları da kabul edilmeyecektir. Adayların uçuşu engelleyecek rahatsızlıklarının da bulunmaması gerekmektedir.

Adayların 01 Ocak 1988 ile 31 Aralık 1999 tarihleri arasında doğmuş olmak, En az lise mezunu olmak, İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih sebebidir.) Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış veya en az 1 yıl tecilli olmak (En az 31.12.2019 tarihine kadar tecilli olmak)

Başvuru Şekli
THY kabin memuru alımları için başvurular internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Diğer yollarla başvuru yapan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Kriterleri sağlayan adaylar daha sonrasında THY tarafından yapılacak olan mülakat, test ve online uygulamalardan geçmeleri gereklidir. Tüm bu aşamaların ardından başarılı olan adaylar eğitime tabi tutulacaklar ve bu eğitimin sonunda görevlerine başlayabileceklerdir. Eğitimlerin de İstanbul’da verileceğini ve bu eğitim sırasında yemek ve servis hizmetlerinden istifade edilebileceğini de belirtmek isteriz.

THY kabin memur alımına başvuru yapmak isteyen adaylar buraya tıklayarak başvurularını yapabilirler.